• 268
    euroleague kariyer istatistikleri şöyle;

    (11.7 sayı (%83.7 serbest atış, %50 ikilik, %38.8 üçlük yüzdesi)- 1.6 ribaund- 2.7 asist- 1 top çalma) (top kaybı istatistiğini yazmamış euroleague resmi sitesi)

    galatasaraydaki euroleague istatistikleri;

    (9.7 sayı (%81.8 serbest atış, %47.1 ikilik, %36.1 üçlük yüzdesi)- 1.9 ribaund- 2.7 asist- 0.3 top çalma- 1.8 top kaybı)

    bu adam pao ve barca gibi takımlarda sürekli şampiyonluğa oynuyor ve o takımlarda diamantidis,spanoulis,navarro,lorbek vs. gibi üst düzey oyuncular ile oynadığı için çok fazla sayıda skor opsiyonu vardı ve lakovic üzerine savunmalar bu kadar odaklanamıyordu. pao kariyerinin belli bölümleri hariç özellikle barca'da lakovic hiç bir zaman "verin topu bana çekilin siz kenara" tarzı bir basketbol oynamadı. ona uygun boş üçlük pozisyonu veya içeri penetre edebileceği boşluğu hazırlamak gerekir. bu adam lebron fiziğinde bir adam değil. hatta euroleague standartlarında fiziken yetersiz olduğu bile söylenebilir. ancak bu fiziki yetersizliğine rağmen euroleague'in gelmiş geçmiş en skorer 3.oyuncusu konumundadır. üstte çok daha gençken ve galibiyet olasılığı çok daha yüksek takımlarda yaptığı yüzdeler ortada. ve şuanda 34 yaşında yaptığı yüzdelerde ortada. bu adamdan bu sezon ne bekleniyordu merak ediyorum. her üçlüğü soksun, her maçın son saniyesinde topu alsın bize maç kazandırsın, hiç top kaybı yapmasın mı isteniyordu. yeri geldi bende hayal kırıklığına uğradım ama bu adamın 34 yaşında olduğunu ve bu takımın ne olursa olsun diğer takımlar gözünde "1 numaralı savunulması gereken oyuncu" olduğu gerçeğini unutuyoruz. belki tatmin etmeyecek kimseyi ama ligde de 22 dk süre ortalaması ve 10.65 sayı ort. ile takımın sayı kralı.

    bülent timurlenk'in geçenlerde sow hakkında yazdığı bir yazı aslında tam buna uygun.

    http://acetobalsamico.blogspot.com/...imdi-goreceksin.html

    --- alıntı ---

    kaçırdılar, kaçırıyor bu adamlar, kaçıracaklar da...

    sen göremiyordun, şimdi göreceksin...

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın