• 2072
    denizlispor'a teşvik gönderdiği suçlamasına maruz kalan kulüp.

    o halde açıklamak da bize düşer...

    öncelikle; muhasebe sisteminde kasada açık olması diye bir şey yok.

    hele ki böyle bir şirkette imkanı yok olmaz. gs'nin bağımsız denetimini yapan şirket dünyanın en iyi firması olan pwc'dir. bilen bilir... hatta gs'nin mali işlerden sorumlu yönetim kurulu üyesi adnan nas'tır. yani pwc gibi bir şirketin ortağı... türkiye'de tek... aynı zamanda dediğim gibi spk'ya tabi bir şirket, aynı zamanda vergi denetimi yapılıyor yeminli mali müşavir sorumluluğunda... böyle bir işletmede kayıp 1 milyon dolar diye bir şey olabilir mi? ben söyleyeyim; o-la-maz!

    para, kulüpten değil de adnan polat'ın cebinden ya da gayri resmi olarak çıksaydı o zaman sorun teşkil ederdi, kafa kurcalardı, ama paranın kulüp kasasından çıkmış olması şahsen içimi rahatlatan bir unsurdur. ve yine dediğim gibi; karşılığı olmayan bir para diye bir şey yok.

    aynı zamanda bülent tulun'un ifadesinde; “muhasebe elemanları bu parayı adnan polat’ın şoförünün iki adet makbuz karşılığında aldığını söyledi. çevreden duyduğuma göre bu para futbolcuların tamamına dengesiz ve eşit olmayan bir şekilde dağıtıldı. paranın galatasaraylı futbolculara dağıtıldığından eminim. bu dönem galatasaray büyük sıkıntı içindeydi. iddia edildiği gibi teşvik ya da şike amacıyla para kullanılabileceğine inanmıyorum.”

    yani burada konu paranın olmaması değil, paranın harcanma şeklidir. yani galatasaraylı futbolculara dağıtılan paranın eşit bir şekilde dağıtılmamasıdır. bu da güveni kötüye kullanmak anlamındadır ve dernekler kanununa göre suçtur. kaldı ki, yapılan bu ödemelerin belgesi mevcuttur.

    suç : galatasaray kulübü parasını düzensiz olarak ve gelişigüzel bir şekilde futbolculara dağıtmaktır.
    suçu işleyen kişi : adnan polat
    mağdur : galatasaray kulübü

    gelelim 5237 sayılı dernekler kanununa :

    --spoiler--
    (2) suçun, meslek ve sanat, ticaret veya hizmet ilişkisinin ya da hangi nedenden doğmuş olursa olsun, başkasının mallarını idare etmek yetkisinin gereği olarak tevdi ve teslim edilmiş eşya hakkında işlenmesi halinde, bir yıldan yedi yıla kadar hapis ve üçbin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.
    --spoiler--

    yani adnan polat aleyhine açılan davanın işaret ettiği kanunun ilgili maddesine... görüldüğü gibi konu ilgili kanunda da açıkça gösterilmiştir.

    şimdi bu yazdığımı okuyupta anlamayan olacaktır, okumayan da olacaktır, anlayıpta salağa yatanlarda olacaktır. biz onların kim olduğunu biliyoruz. *

    aklıma geldi... bakın size ne diyeceğim; cemal nalga konusunda "kim sorumluysa çıksın temizlesin, kimse çıkmazsa basketbol şubesini kökünden kapatırım" diyen kişi de adnan polat'tı.

    bir ikinci şey de; bu konuyu gündeme getiren galatasaray yöneticisi bülent tulun'dur ki o'nun da ifadesi ortadadır.

    bir üçüncüsü de; varsayalım harbiden teşvik gönderdi, galatasaray'ın adını kirletti; değil adnan polat, ünal aysal bile olsa, rahmetli ali sami yen bile olsa bu işi yapan galatasaray taraftarı gözünün yaşına bakmazdı.

    dün milliyet'in kolpa haberinde "gs demirören'i destekleyecek" cümlesini okuyan galatasaray taraftarı olarak bizler isyan ettik! tepki verdik! sonradan gerçekler günyüzüne çıkınca eyvallah dedik.

    aramızdaki fark tam bu noktada işte. bizim için galatasaray arması kişilerin, kurumların üzerindedir, öyle de kalacaktır.

    (u: uludağ sözlük'te arshil arkadaşımızın yazdığı yazıdır, sözlükte bulamayınca ben ekledim. teşekkürler!)
App Store'dan indirin Google Play'den alın