• 3
    ----alıntı----

    0. necdet çobanlı'nın ardından / necdet bey st. benoit'da okurken amcası cevat bey'in yönlendirmesiyle galatasaray lisesi'ne girdi.
    1. amcası cevat çobanlı 1888 mekteb-i sultani (galatasaray lisesi) mezunuydu. liseden sonra harbiye ve harp akademisini bitirmişti.
    2. dünya savaşı'nın başında çanakkale müstahkem mevki komutanlığına atandı. 18 mart'ta müttefik donanmasını durduran birliklerin komutanıydı.
    3. bu savunmadan sonra "çanakkale kahramanı" unvanı aldı. cevat paşa 1919'da genelkurmay başkanı'yken mustafa kemal'i samsun'a gönderdi.
    4. necdet çobanlı'yı galatasaray'a sokan amca cevat bey, işte bu askerdi. necdet bey liseyi bitirdikten sonra hukuk okudu.
    5. önce kulüpte yöneticilik yaptı. baba gündüz'le birlikte metin oktay'ı transfer etmeye izmir'e giden yöneticiydi.
    6. necdet bey daha sonra fifa'da üst düzey yöneticilik yaptı. faruk süren döneminde aig birleşmesine karşı çıktığı için disipline verildi.
    7. haklı olduğu sonradan ortaya çıktı. geçen bayramda elini öpmek ve söyleşi yapmak için kendisini ziyaret etmek istedim.
    8. ama eşi ağır demans hastası olduğunu söyledi telefonda. görüşemedik. çok çok önemli bir galatasaraylı'ydı. ışık içinde uyusun.

    ----alıntı----

    kendisine has stiliyle melih şabanoğlu twitter'dan yazmış beybaba için.

    allah rahmet eylesin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın