• 2
    bu maç oynandığı sırada almanca kursundaydım ve kendimce totem yapıp maçı izlememeyi tercih etmiştim. zira takım lige iyi başlasa da (ankaragücü'nü son dakikada ümit karan'ın golüyle yenme, antep'te son dakikada hasan kabze'nin golüyle yenilmeme) bir yerde beklenmedik bir kayıp yapacağının sinyallerini veriyordu. o da bu maç olabilir diye tahmin etmiştim.

    nitekim maç zor geçmişti. ders arasında ekşi sözlükte (bkz: smerdyakov) nickine sahip arkadaşımdan bilgiler almıştım maç 1-1 iken ve sonra derse döndüm. ve beklenen haber smerdyakov'dan mesaj olarak geldi: "+92'de kral attı, 2-1 aldık."

    sevinmiştim, zira "şampyion takım son dakika golleriyle şampiyonluğu önceden psikolojik olarak kazanır" felsefesine inanırdım, ki hala inanırım. sonra da eve gelip maçın tekrarını fazlasıyla izlemiştim. kral'a galibiyet golünün asistini altan aksoy yapmıştı.

    ayrıca bu maç türk sporverlere (bkz: serge die) diye bir kahraman da çıkartmıştı. bizim orta sahada oynayan saidou'nun yetersizliğinden mi ne, sanırsam fildişi sahilli olan bu zenci arkadaş inanılmaz oynamıştı. hatta bu maçtaki performansından olsa gerek ismi uzun süre galatasaray ile de anılmıştı.

    son olarak bu maçı izlemeyerek totem yapmakta haklı olduğum bir sonraki hafta oynanan denizlispor maçında ortaya çıktı. lige çok kötü başlayan ve hoca değişikliğine giden (bosnalı faruk hacıbegiç'i gönderip türkiye'nin capello'su nurullah sağlam'ı getiren) denizlispor ali sami yen'de bizden 1 puan aldı, bana da eski açık tribünde üzülmek kaldı.

    ve en son olarak bu maçta o sezon az tercih ettiğimiz düz kırmızı formayı ilk kez giymiştik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın