• 2
    sasa iliç'e ilk golünün yani skoru 2-2'ye getiren golün asistini (bkz: ümit karan) yapmıştı. yalnız hakikaten asistti. ümit karan çok güzel bir vücut hareketi ve göğüs istobuyla sasa'nın önüne bırakmış, (bkz: sasa iliç) de biraz bekleyip klas bir plase ile topu eski açığın numaralı tarafındaki köşesine yollamıştı...

    maçla ilgili çöp hafızada kalan gereksiz bilgiler:

    - bu derbi maçta cezalı tomas'ın yerine stoperde (bkz: yalçın ayhan) oynamıştı. fena da oynamamıştı ama yine tedirgindik. neticede song-tomas başkaydı.

    - kral yedekti ve heyecanla kale arkasından maçı takip etmişti. 2 hafta önceki fenerbahçe derbisinde (nobre'nin golüyle 1-0 yenildiğimiz maç) yedek kalan ümit karan, teknik heyete posta koymuş ve devre arasına kadar olan 3 maçta de yedek kalırsa ayrılacağını söylemiş ve de kral'a kulübe yolu gözükmüştü. her ne kadar ölümüne hakan şükürcü olsam da, ümit karan o zamanlar iyi oynuyordu. genelde gol atıyordu ama atmasa bile bu beşiktaş derbisinde olduğu gibi asistleriyle falan çok işe yarıyordu.

    - ayhan akman galibiyet golümüzden sonra sevincini eski açık-kapalı hizasında olan takım arkadaşlarıyla kutlamış, o esnada maç boyu kendisine küfreden beşiktaş seyircisine orta parmağını göstermeyi de ihmal etmemişti. aslında bir oyuncuya maç boyu küfredilirse, o küfürlere maruz kalan oyuncunun tepkisini anlarım da, neticede adamlar yenik durumda ve sayıları 1100 civardındaydı. gerek yoktu. zaten ayhan bu hareketinden dolayı özür de diledi, ceza da aldı.

    - ve son olarak 3 golümüz öncesi beşiktaş oyuncu değiştirmek üzereydi. ama oyun durmadı ve doğal olarak golü attık. tigana da uzun süre hakeme itiraz etti. sakatlanan ibrahim akın'ı sanırım oyundan çıkaracaktı...

    - maçın hakemi cüneyt çakır idi.

    - derbide o sezon çok maçta tercih etmediğimiz düz kırmızı formayı giymiştik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın