• 119
    sözlüğümüzde neredeyse hiç kimseye yaranamamış moderatör. en çok eleştirildiği konu entryleri silmesi. silmesin mi? silmesin tabii. ben nasıl silmiyorum o da silmesin, kimseyle papaz olmasın.

    burada toplam 8 adet admin ve moderatör var. ama sadece ikisi doğru dürüst çalışıyor, sözlük için. bakın dikkat edin sözlük için. casus ve hagi dışında moderatörlük görevlerini yerine getiren yok denebilir. diğer 6 kişinin çeşitli sebepleri, bahaneleri var ve hepsi de doğru. örneğin benim ayırabilceğim yeterli zaman yok, en azından şimdilik.

    hadi hagi'yi geçin, o zaten sözlüğün sahibi. peki casus, çok mu hoşuna gidiyor zannediyorsunuz entryleri silmek, çok sevdiği sözlükte aleyhinde bir dolu entry girilmesi. sormadım ama ne enrty silmek ne de laf işitmek hoşuna gitmiyordur.

    sözlük yazarlarının gerek casus gerekse de moderasyon başlıklarına şikayetleri yazarken kendilerine sormaları gereken soru neden olmalı. öyle ya, neden senin entryin silindi, biraz düşünsen bulursun bence. ya da sordun mu casus'a neden diye. sordun da cevap vermedi mi, o zaman yaz sözlüğe. böyle yapmazsan en hafifinden haksızlık etmiş olursun.

    burada örnekleri verip kimseyi rencide etmek istemem ancak bazen öyle şikayetler yazılıyor ki pes diyorum. adam diyor ki, şöyle şöyle yazdım silindi. e, silinecek tabii.

    ya da adam birilerine küfür ediyor ceza alıyor, vay efendim ceza verdiler. ne sandın? birine küfür etmekle, entry içinde küfürlü kelime geçmesi aynı şey mi yahu? hani her fuck fuck demek değildi, buna inanıyorsun da kazanın öldüğüne neden inanmıyorsun.

    yine cezalarla ilgili, adam bir kere ceza almış aynı şeyi tekrar yapmış. ne olur, tabii ki daha uzun süre ceza alır. hakemler bazen futbolcuyu çağırıp "şurda, şurda, şurda faul yaptın" deyip gözünün üstüne sarı kartı yapıştırmıyor mu? demek ki neymiş, miktar önemliymiş. çin işkenceleri arasında su içirtmek var.

    ve asıl önemlisi, casus veya moderasyon ekibinin sizinle kişisel ne derdi olabilir? hakikaten ne olabilir? neden bazı arkadaşlar "hep benim entrylerim siliniyor" cümlesini sanki kendilerine karşı artniyet varmış gibi yazıyorlar?
    size net söyleyeyim, moderasyonun bunların peşine düşecek zamanı yok, başlarında o kadar çok iş var ki, kan davasına ayıracakları zaman yok. kimseyi kafaya takmış değiller, rahat olun.

    bir de "benzeri entry dururken benimki siliniyor". belki görülmemiştir yahu, ihbar gelmemiştir, belki de moderatör sizinle aynı fikirde değildir. ne var bunda.

    sizlerden ricam, casus'a ve moderasyona güvenin, hiç değilse arada bir iğneyi kendinize de batırın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın