• 5
    bir şehir efsanesine göre dönemin kimya öğrencilerinin türlü uğraşları ile çıkmayan boya kullanarak tribününe devrim yazdığı staddır...

    --- alıntı ---
    devrim yazisi ateşle yazilmiş

    odtü stadyumundaki devrim yazısının nasıl yazıldığı konusunda bir sürü efsane var. bir anlatıma göre; bu yazıyı yazanlar, yazıyı yazdıktan sonra boyayı ateşe vermişler. boya sabaha kadar cayır cayır yanmış. ve devrim yazısı adeta taşlara nakşedilmiş. bir de yazı çok düzgündür. bunu da şöyle becermişler: stadyumun tam karşısındaki spor salonunun damına çıkan öğrenciler, dürbün ve inşaat bölümünde kullanılan ölçüm aletlerinin yardımıyla, yazıyı yazanlara rehberlik etmiş. böylece o kadar büyük bir yazı stadyum merdivenlerine düzgün bir biçimde yazılabilmiş.

    devrim yazisi neden silinmiyor

    odtü stadyumunun tribün merdivenlerinde boydan boya "devrim" yazıyor. okulda anlatılana göre; bu yazı, 80 öncesi kimya mühendisliğinde okuyan çocukların hazırladığı "özel" bir boyayla yazılmış. yönetim tarafından defalarca üzeri boyanan, silinen, kazınan bu yazı bir türlü silinmiyor. özellikle yağmur yağınca neredeyse yeni yazılmış kadar net okunuyor. denilene göre; bu boyanın formülünü sadece bu boyayı hazırlayan öğrenciler biliyormuş..
    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın