resim
Emmanuel Eboué
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sağ Bek
Yaş:41
Boy:1.78
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 907
    fildişi sahilli 2012 afrika kupası'nda yarı finale kaldı. yarı final maçları 8 şubatta. fildişinin rakibi bugün oynanacak gabon-mali maçından sonra belli olacak. ama bu noktadan sonra fildişinin elenmesinin zaman olarak çok fazla bir esprisi yok. zaten kupanın favorisiler. en kötü 11 şubatta üçüncülük maçına çıkacaklar. finale kalırlarsa final 12 şubatta. biz 11 şubatta kayserispor'la içerde oyuyoruz. sonrasında ise 17 şubat mersin deplasman. kuvvetle muhtemel eboue mersin maçında sahadaki yerini alacak. şöyle bir risk de var tabi; fildişililerin geleneklerini bilmiyorum ama olur da şampiyon olurlarsa fildişi sahillerinde 7 gün 7 gece alem yapabilirler. bu sebeple eboue'nin dönüşü (mental dönüşü) 26 şubattaki beşiktaş maçına sarkabilir.

    eboue 2012 afrika kupası'nda sadece 64 dakika (2 maçta) süre aldı. ayrıca kendisi bu 64 dakikaya bir gol sığdırdı.

    eboue'nin 2012 afrika kupası'nda oynadığı maçlar:
    30 ocak 2012 fildişi sahili angola maçı - maç 2-0 bitti. eboue bir gol attı, 60. dakika sakatlanarak oyundan çıktı.
    4 şubat 2012 fildişi şahili ekvator ginesi maçı - maç 3-0 bitti. eboue 86. dakikada oyuna girdi.

    eboue 2012 afrika kupası'ndayken galatasaray'ın eboue'siz maçları:
    19. hafta | 7 ocak 2012 samsunspor galatasaray maçı - maçı 2-0 geriden gelip 4-2 kazandık. ama yediğimiz iki gol de eboue'nin yerinde oynayan sabri'nin hatasıyla geldi.
    türkiye kupası | 10 ocak 2012 galatasaray adana demirspor maçı - maçı 4-1 kazandık. zayıf rakibimiz karşısında eboue ihtiyaç değildi.
    20. hafta | 14 ocak 2012 galatasaray karabükspor maçı - maçı 5-1 rahat bir şekilde kazandık. eboue'nin yerinde maça tomas ujfalusi başladı. rahat maç olduğu için eboue'ye ihtiyaç duymadık.
    21. hafta | 22 ocak 2012 eskişehirspor galatasaray maçı - bana göre eboue'ye en çok ihtiyaç duyduğumuz maç bu maçtı. maç 0-0 tamamlandı. eboue'nin yerinde sabri başladı. son 25 dakika ise colin kazım o bölgeye geçti. saha zeminin de etkisiyle pozisyon açısından kısır geçen maçta eboue'nin bindirmelerine ihtiyaç duyduk.
    22. hafta | 25 ocak 2012 galatasaray ankaragücü maçı - ankaragücü'nün içine bulunduğu durum sebebiyle çok kolay geçen bu maçı 4-0 kazandık.
    23. hafta | 28 şubat 2012 bursaspor galatasaray maçı - eboue'nin yerine yine sabri oynadı. sezonun belki de en kötü futbollarından birini oynayarak maçı 1-0 kaybettik.
    24. hafta | 1 şubat 2012 galatasaray antalyaspor maçı - sabri'nin formsuzluğundan dolayı sağ bekte ujfalusi ile başladık. onun yerine de gökhan'ı çekerek ikiliyi bozduk. yediğimiz gol korner sonrası hızlı gelişen bir atakla oldu. antalyaspor'un tek kişiyle başlayan hızlı hücumu göbekten gelen golle sonuçlandı. 56. dakikada sabri gökhan'ın yerine oyuna girince eboue'siz klasik sistemimize döndük. ama sabri olağanüstü kötü bir 35 dakika oynayınca hemen hemen tüm atakları onun kanadından yedik. maç 1-1 bitti ve içerde çok gereksiz bir puan kaybı yaşadık. yine eboue'yi çok aradığımız maçlardan biri oldu.
    25. hafta | 4 şubat 2012 gaziantepspor galatasaray maçı - eboue'siz klasik dörtlüyle başladık. sabri yine kötüydü. sol kanatta hakan balta çok daha defansif özelliklere sabip olduğu için, yine sağ kanadı kullanmak zorunda kaldık. sabri sağ kanatta iyi toplarla buluştu. ama dar alanda dripling özelliği olmadı için tüm topları dibine sert girmek suretiyle ceza sahasına doldurdu. bu toplardan sadece birinde necati yarım bir pozisyona girdi. ayrıca maç boyunca sabri hiç topsuz koşu da yapmadı. kısacası sabri eboue'nin yapabildiği şeylerden hiçbirini yapamadı. 1-0 geriye düştüğümüz maçı 2-1 kazandık ve bu maçı eboue'siz iyi geçtik.
    26. hafta | 11 şubat 2012 galatasaray kayserispor maçı - büyük ihtimalle eboue'siz son maçımız olacak.bir sakatlık olmazsa maça yine formsuz sabri'yle başlayacağımızı düşünüyorum. umarım eboue'siz bu son maçı kayıpsız atlatırız.

    eboue'siz oynadığımız 7 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldık. 7 haftada 7 puan bıraktık. sezona formsuz giren eboue, 10. haftadan itibaren ritmini bularak tam kapasiteye ulaştı ve müthiş bir grafik yakaladı. bu süreçte oynanan tüm maçlardan galatasaray galibiyetle ayrıldı. eboue yine ligin ilk yarısında formunda yükseltmeye başladığı periyotta takıma geri dönüş yapmış olacak. umarım yine aynı etkiyi yaratır. kendisini sadece ofansta değil defansta da çok fazla şekilde arıyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın