• 979
    mehmet ali aydınların istifa edeceği zaten aşikardı. dün açıkladığı devam kararından sonra “acaba kaç gün sonra istifa edecek” diye, düşündürdü ma bu kadar kısa olacağını hiç tahmin ettirmedi. zaten istifa nedenide seviyesini ispatla niteliktedir.

    haşmetlimiz isyanına gore, kısmet ekiner’in bahsettiği belgedeki uefanın söylemi kendisni incitmiş. eğer o şahsın dedikleri doğrusa öncelikle bu belgenin orjinalini basına dağıtmalı ve daha sonra istifa etmeliydi. uefa böyle bir söylemi resmi bir yazı ile cast’a dahi göndermiş dahi olsa, sonuçta sen bu kararı verir iken elindeki etik kurulu raporunu kullandın. kurulunun “şike yapıldı” dediği bir belge var.ama neymiş uefa bunu kandırmış, “uefa bana 8 sene türkiyeyi men ederiz” dedi, şimdi ise “gerek yoktu böyle bir karara” diyor.sende bunu bahane edip başkanlığı bırakıyorsun.
    şimdi orada duracaksın. sen uefa’yı hiçe sayıp 8 sene tehditine karşı, feneri uefaya gönderseydin, o zaman ne yapacaktın. şu an elinde etik kurulunun raporu, binlerce tape, şike iddanamesi ve 58. maddeyi değiştirmeyi teklif eden şikeye bulaşdığı iddaa edilen takımın yöneticiler var. bugün kü durum, verdiğin kararın seni mağdur değil, bilhakis verdiğin kararın hakkılığını ispatlıyor. asıl sorun, uefanın blöfünü görüp fenerbahçeyi şampiyonlar ligine yollamandı. yanlış yapmadın doğru yaptın. olması gerekeni yaptın. yanlış karar dahi vermiş olsaydın,bu durum seni bağlamazdı. fenerbahçenin tazminat isteyeceği kurumlar sen ya da senin sahip olduğun kurumlar değil, türkiye futbol fedarosyonudur. sen türkiyenin çıkarlarını korudun. bunun kötü tarafı nedir. fenerbahçenin suçsuzluğu kanıtlansa tazminatı, faizle geri ödenecektir. günahları yoksa kahraman olacaktır. sen fenerbahçe başkanı değilsin ki, sen türk futbolunun çıkarlarını düşünecek olan türk futbol fedarasyonu başkanısın. uefa, düzenlediği organizasyona leke gelmesin diye doğru olanı yapmış. bunu neresi kötü!

    uzun lafın kısası, mehmet ali aydınlar, kendisine çizilen senaryoyu harfi harfine uyguladı. zaten amaç 58. madde değişmezse süreçi uzatalımdı. buda başarıldı. istifayı 26 ocak gecesi bekliyordum ama demek ki senaryonun provaları beş gün sürmüş. devam kararından sonrada herhalde yarın istafa etmez ama bir kaç hafta sonra eder diye düşündüm. malesef yanıldım. basın toplandıtısı düzenlerse, satılmamış bir gazeteci çıkıpta kendsine şunu sorar “ türkiye, fenerbahçe uefa gitmedi diye; ne kaybetti”
App Store'dan indirin Google Play'den alın