resim
Colin Kazım-Richards
Takım:-
Mevki:Santrfor
Yaş:37
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 1779
    1. eğer skora katkı olarak düşünürsek 18 maçta 2 gol 2 asist ile oynamış. herkes burada aylardır, galatasaray'ın kanatlarının etkisizliğinden bahsediyordu. şimdi bu adam kıymete bindi. arkadaşlar adamın performansı ortada.kimselerin beğenmediği riera bile bu adamdan 350 dakika daha az oynamasına rağmen 1 gol 4 asist yapmış. e riera'nın ne suçu var o zaman, kaç maçtır yedek bekliyor adam.

    2. arkadaşlık falan filan geçeceksin bunları. arkadaşlıksa riera, muslera, melo kanka gibiler zaten.hepsi aynı dili konuşuyor aynı kültürdenler. baros yıllardır bu takımda artık. elmander zaten uyumsuz bir adam değil. eboue bizden farksız, adam sıcakkanlı. allah aşkına bu kazım iki kelime türkçe de bilmiyor. kime arkadaşlık yapıyor ben anlamıyorum? takımda arkadaşlığı sağlarsa fatih terim sağlar olmadı taffarel sağlar, hasan şaş sağlar, olmadı sabri sağlar. olmadı tercüman olmadı abdürrahim albayrak sağlar...

    3.oynadığı bölgeye daha yeni yiğit gökoğlan alındı. futbol sonuç oyunuysa eğer 18 maçta yiğit 2 asist yapamayacaksa zaten bırakalım herşeyi. ha yiğit formsuz mu? emre çolak bana göre sağ açıkta içeriye katedecek özelliğini de kullanarak pekala oynar. engin baytar oynar, olmadı mertan oynar, olmadı eboue gelir oynar.

    4. kazım defansa yardım eder deniliyor. arda turan sol açık oynarken defansa yardım ettiği için mi 12 milyon euroya atletico madrid'e transfer oldu? ya da biz riera 'yı defansa çok geliyor diye mi aldık? quaresma'yı , simao'yu defanstan top çıkarsın diye mi aldı beşiktaş? yoksa sezon içinde 10-15 asist yapıp en azından 7-8 gol atsın diye mi? sağ açığa baros'u da koysan en az kazım kadar defansa yardım eder.

    5. bu adam karakter olarak hiçbir zaman ne bir takım oyuncusu kimliği koydu ortaya, ne de hırslı bir görüntüsü var. kazım'ın oynayacağı bu işte, fazlası yok. 2-3 maçta aman kazım patlasın da birşeyler yapar belki diye bekleyecek bir takım değiliz biz. gitsin başka yerde patlasın. biz sağ kanatta hasan şaş gibi keita gibi okan buruk gibi adamları izledik. sağ açık deyip geçmeyin. sağ açık forvet yarısıdır beyler.

    6. türk statüsünde olduğu için gönderilmemeli deniliyor. bu sene bu ligde büyük bir sürpriz olmazsa zaten çok fazla zorlanmayacağımız belli. neden kalan maçlarda en azından playoff lara kadar böyle bir fırsatımız varken iyi bir yerli sağ açık kazanmayalım? elimizde malzeme de var. yiğit, emre, mertan veya aydın farketmez. kazım'ı vazgeçilmez yapan hangi özelliğidir ? sürati mi? devamlılığı mı? adam eksiltmesi mi? uzaktan şutları mı? öldürücü ortaları mı? yoksa kontrataklardaki sprintleri mi?

    türkiye çok iyi kanat oyuncuları yetiştiren bir ülke. forvet , kaleci ve defansta belki o kadar üretken değiliz ama kanat oyuncusu sıkıntısı yok bence. yiğit olur ahmet olur mehmet olur. bana göre kazım'ın yeri çabucak dolar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın