resim
Engin Baytar
Takım:-
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:40
Boy:1.76
Uyruk:Türkiye
  • 597
    açık konuşmak gerekirse , galatasaray'a gelmeden evvel kendisinin sadece ismini duymuşluğum vardı ama gerek yazılı gerek görsel basından hakkında yazılanlara-söylenenlere baktığımda insanlarda yaratılan algı ; çok yetenekli olduğu , maç çevırebılecek kapasiteye sahip olduğu ama sorunlu bir futbolcu olduğu , hocalarıyla ve takım arkadaşlarıyla sıklıkla problem yaşayan, mental açıdan sorunlu, maçlara konsantre olmakta zorluk çektiği yönündeydi. ama fatih terim'in ''adam etme'' özelliğine güvenerek transfer edilip hoca'nın güvenli kollarına teslim edilecek ve engin sahip olduğu yüksek potansiyeli sahaya yansıtabilecekti.

    bence aradan engin hakkında net fikirler söyleyecek bir zaman dilimi geçti. engin'in (ya da fatih hoca'nın) en büyük hatası, güç-kondisyon-devamlılık-dayanıklılık gibi önemli konularda zaten ortalamanın çok altındayken, tabir-i caizse tek atımlık barutunu da saçma-sapan yerlerde rakip oyuncuyu kovalayarak, taç çizgisi kenarında rakibe pres yaparak harcıyor.böylece kendinden beklenen esas sorumluluğunu yapacak gücü kalmıyor.bence takım içi iş bölümünde engin'in bu tip işlerle pek uğraşmaması gerekiyor, takım içinde ilk görevi bu olan oyuncular zaten var.engin'i de anlamak mümkün koşup-pres yaparak taraftarın ve hoca'nın gözüne girerek klüpte kalıcı olmak istiyor, bunu anlıyor ve taktir de ediyorum ama engin maç içinde bir şekilde kendini her zaman diri tutmak zorunda ve oynadığı zamanlarda tüm gücünü ,eforunu atak organizasyonu için harcamalı.şimdi birileri çıkıp; ''olur mu öyle şey hem ofansif hem de defansif görevlerinin ikisini de bir arada yerine getirsin.'' diyebilir ama daha olmamış ama olma ihtimali yüksek bu tip genç oyuncular için kapı 20 milyonlardan açılıyor bu zamanlarda, engin'den bu tip bir şey beklemek hayalcilik olur. benim gördüğüm örnekler için de hagi ve sergen gücün idareli kullanılması durumuna iyi birer örnek , kendi fiziki durumunun yetersizliğinin bilincinde olan bir çok yetenekli oyuncu maç içinde kondisyonunu dikkatli kullanır , maç içinde macera peşinde koşmazlardı. tehlike bölgesinde güçlü olamazsanız istediğiniz kadar yetenekli olun adım atamazsınız.

    engin ileriki dönemlerde gücünü idareli ve akıllı bir şekilde kullanmayı öğrenirse belki biraz da etkili olabilir ama asla sezon içinde bazı maçları çevirecek , extra puanlar getirecek bir oyuncu değildir onu da eklemekte fayda var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın