• 36
    eski gücünden çok uzak bir takımla karşılaşacağımız zorlu deplasman. hava koşulları, zemin gibi faktörler bizim gibi pas yapmaya çalışan takımlar için her zaman sıkıntı oluşturur. maçın seyircisiz ya da kadın ve çocuklara karşı oynanacak olması da bizim için bir avantaj. rakipte basser ve wederson gibi iki önemli bek oyuncusu sakat. bizdeki en önemli eksik milan baros. ligin sonuna doğru yaklaşırken kolay görünen maçlar zor, zor görünen maçlar kolay geçebilir. konsantrasyon ve üst düzey mücadele anlayışı ön plandadır, önemlidir. bu maçta da konsantrasyonumuzu kaybetmediğimiz sürece zoru kolaya çevirebileceğimizi düşünüyorum.

    zor maç olmasının en önemli sebebi bursaspor'un galibiyete ciddi ihtiyaç duyması ve bu tip takımların büyük maçlara daha iyi hazırlanmaları, çıkış maçı olarak görmeleri. ertuğrul sağlam maçtan birkaç gün önce "lig liderini yenmek büyük bir moral desteği sağlayacaktır" sözleriyle bu durumun önemini ortaya koydu. burada yine de maçın sonucunu tayin edecek olan biziz. rakibin as beklerinin yokluğunda kanatları daha etkili kullanabiliriz. formda olan riera'nın 11'de başlayacağını tahmin ediyorum. kazım bu tip maçlarda vasatı aşamayan bir oyuncu. daha çok iç sahada, güzel zeminde, kapanan takımlara karşı iyi oynuyor. emre çolak da yine maça başlayacaktır. bu noktada terim'in en önemli tercihi sercan ile başlayıp başlamamak olacaktır ki ben başlamayacağını orta sahayı 5leyeceğini düşünüyorum. öyle olmasa bile takım savunmasından taviz vermeyecek şekilde bu sezon hemen hemen tüm deplasmanlarda yaptığımız gibi yenemiyorsan yenilme mantığını ortaya koyacağız.

    bursa'nın en tehlikeli silahı batalla. her an her durumda gol pozisyonuna girebilecek, çabuk ve iyi son vuruşları olan bir isim. ikinci önemli oyuncuları da sestak. o da son derece hızlı, iyi top süren, depara iyi kalkan bir oyuncu. sabri'nin o bölgede çok dikkatli olması gerekiyor. bu maçtaki performansı önemli. çok sert bir maç olacağını tahmin ediyorum. savunmada kesinlikle semih-ujfalusi ikilisi oynamalı. her zamanki gibi adam paylaşımını iyi yapmalı. ertuğrul sağlam'ın son dakikalarda klasikleşen ultra-demode futbol anlayışı ürünü olarak ömer'i forvete gönderip doldur boşalt taktiğine dönmesi de çok olası.

    gol ayağımız elmander'in bu akşam göstereceği performans çok önemli. her maça iyi konsantre olan özellikle böyle zorlu maçlarda çok etkili olan ve mevcut durumda elimizdeki tek golcümüz kendisi. bu sezonki kayseri ve trabzon deplasmanları ve ilk yarıdaki bursa maçı ile bu tip maçları sevdiğini kanıtladı. son tahminim alt biter.

    edit: zifir uyardı basser sakat değil afrika kupasında imiş bizim eboue gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın