• 51
    dönüş hazırlığındadır. iktidarla buzları eritirse play-off sonrası koltuğa oturur.

    --- alıntı --- *

    eski türkiye futbol federasyonu başkanı haluk ulusoy, türk futbolunda yaşanan kaotik ortamı cumhuriyet’e değerlendirdi. “türk futbolunu perişan ettiler. hesabını ülke insanına versinler” diyen eski tff başkanı, ankara’daki olağanüstü genel kurulda 58. maddeyi ‘veto’ eden futbol dünyasının aslında mehmet ali aydınlar ve ekibine ‘hayır’ dediğini öne sürdü.

    aydınlar ve ekibinin ‘istifa’ eğilimi içinde olduğu yolundaki savları da değerlendiren haluk ulusoy, “görevden kaçmam ama aday değilim şu süreçte. gerekirse de elimi değil, vücudumu kayanın altına sokarım” diye konuştu. uefa’nın türk futbolunun içişlerine de aydınlar ve ekibi tarafından karıştırıldığını kaydeden ulusoy, “ben yapamadım, sen hallet diye uefa’yı da başımıza dert ettiler. ne işi var uefa’nın türkiye’nin iç sorunuyla, alırsın bir karar uygularsın, korkmayacaksın, korkarsan bu işi yapmayacaksın” dedi.

    işte haluk ulusoy’un görüşleri:

    • biz futbolu nerede bıraktık, şimdi nerede? bunun hesabını tüm türkiye’ye versinler. futbolda işler iyi giderken herkes federasyon başkanı olur. ama önemli olan krizi yönetmektir. kaptanın iyisi fırtınalı suda belli olur.

    ‘bombayi imha et ya da git!’

    • federasyon yönetimi diyor ki, “bombayı elimizde bulduk.” şimdiki yönetimin yarısı bir önceki yönetim kurulundan gelmedi mi? velev ki bomba kucağınıza verildi. kuracaksınız bomba imha ekibini, patlatmadan etkisiz hale getireceksiniz. şimdi sokakta bombalı paket bulduğunda polis, “kucağımızda bulduk mu” diyor. alacaksın yanına hukukçularını çözeceksin. imha edeceksin, edemiyorsan da ‘emaneti’ geri vereceksin.

    ‘niye uefa’ya gittin ki başkan?’

    • sen türkiye futbol federasyonu başkanısın, tüm yetki elinde. temmuz ayında alırdın kararını devam ederdin. ama uefa’yı çağırdın. “ben beceremiyorum sen yol göster” dedin. oysa, gerek yoktu. şimdi uefa, mevcut 58. maddeye göre “bana gönderdiğin takımlar da sıkıntılı” der, 3-5 yıl ceza verirse bunun faturasını kim ödeyecek? niye uefa’yı işin içine soktunuz?

    • 3 temmuz’dan bu yana konuyu sulandırmaktan başka hiçbir şey yapmadılar. hep kaçak güreştiler. sürekli ‘u dönüşü’ yaptılar. işi içinden çıkılmaz hale getiriyorlar. 58’i uygulamaktan korktular, sorumluluk yüklenmeyip genel kurula karar aldırtmak istediler. o olmayınca pfdk’ye topu attılar. eğer futbolla ilgili disiplin kararı bile alamıyorsan yazık! düşmeyi de kalmayı da tff yönetimi belirler. her şeyden kaçıyorsan o koltukta niye oturuyorsun? milli maç seyahatlerine gitmek için mi tff’yi yönetiyorsunuz?

    ‘komedi filmi gibi’

    • “ankara’daki genel kurula niye gitmedin, niye konuşmadın” diyorlar. niye gideyim? eskiden çadır tiyatrosu diyorduk, iş artık büyüdü komedi filmine döndü. kusura bakmayın, komedi filmi izlemek için de ankara’ya gidemem. rahmetle andığım kemal sunal sağ olsaydı, bunları görüp, “benden daha iyi rol yapıyorlar” derdi. şimdi çıkmışlar, “şerefimizle geldik, şerefimizle gideriz, iyi niyetliyiz” diyorlar. elbette şerefinizden şüphemiz yok, laf eden de yok. o koltuğa da iyi niyetle oturdunuz. ama iyi niyet krizi çözmeye yetmiyor. 7 aydır ağlıyorsunuz. kusura bakmayın tff’nin şu anki binası ağlama duvarı değil. tff iş üretme makamıdır. oturarak iş yapamazsınız.

    • ankara’da oylanan 58. madde değildi bence. futbol dünyası aydınlar ve ekibini ‘veto’ etti. federasyona “hayır” dedi. şimdi futbol dünyası soruyor, ne olacak diye. çözüm var, gerekirse uefa’nın da kapısını çalar, türk futbolunu krizden çıkartırız. çıkartmadık mı? kupalardan atılma tehlikesi yaşayan türkiye’nin cezasını affettirmedik mi?

    ahanda link http://www.medyaspor.com/...sert-konustu-3070704

    edit : link eklendi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın