resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 1772
    kılıf hazırlamak değil niyetim; keşke o sözü söylemeseydi; ama nasıl bu hesaba varmış olabileceğini düşünürsek;

    1- onca sene avrupa'da şirketler kurmuş, yönetmiş, tahsili, bilgisi ortada ve galatasaray başkanı olmuş birinin böyle bir sözünde ironi aramamak hata olabileceğinden biraz da hükümete gözdağı verir biçimde tamamen ironik bir teşbih yapmıştır.

    2- kanuni açıdan kulüp eliyle bir çivi çakamayacağı, devletin sorumluluğundaki bir işi yaptırmak adına, sırf taraftar bu rezilliği çekmesin diye hükümet yandaşı olarak anılmayı da göze alarak böyle bir açıklama yapmıştır.

    3- bir dönem medyada yer almış, bilyoner'in 81 ilde yaptığı taraftar sayısı araştırmasında %35 galatasaray taraftarı mevcuttu. adrese dayalı nüfus sayımında 75 milyon nüfusumuz olduğunu hatırlarsak, %35 yaklaşık 26 milyon kişiye tekabül etmektedir. 2011 seçimlerinde ise 50 milyon yasal seçmen vardı. bu 50 milyonun %33'ü 17,5 milyon kişiye denk düşeceğinden, sanırım 2,5 milyon kişiyi de taraftarın çilesini düşünerek yol yapımı için siyasi bir manevrayla 20 milyona bütünledi.

    4- oran ve orantı terk.

    her 4 durumda da asıl konuşulması gereken türkiye'de bu kadar oyla hükümet olanların ne sebeple olursa olsun vatandaşın mağduriyetine bunca zaman karşılık vermeyerek zor koşullarda maça gitmesini engellememiş olmasıdır aslında; yani o koca söyleşiyi izleyip de 20 milyon akp'li açıklamasına takılmakla gerçek mesele gözden kaçırılıyor. hadi bu ifade komple sakil olsun; bu ülkenin 43 milyon 914 bin 948'i geçerli sayılan oy ve %49,80 oranla akp'ye oy vermiş; %49,80'in bilyoner araştırmasına göre galatasaraylı %35'i, yani 26 milyonun %49,80'i olan yaklaşık 13 milyonu akp'den yana oy kullanmış. benim günahımı vermeyeceğim bir siyasi görüşe, tahmini 13 milyon galatasaraylı oy verdiği halde stadının yolu yapılmamış, üzerinde durulması gereken budur.

    edit: harvey dent'in uyarısıyla belirteyim ki elbette her seçmen taraftar * değildir; ama bu tip değerlendirmelerde daha detaya inmek pek mümkün olmadığından böyle bir genelleme yapılıyor; örneğin bilyoner'in araştrmasında 26 milyon olarak belirtilip kundaktaki bebeğin de taraftardan sayılması gibi. tabi anlatılmak istenen anlaşıldı sanırım, önemli olan da bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın