• 127
    bucaspor'un 23 ocak 2012 tarihinde yayınladığı bildiride son derece önemli bir bölüm var. bütün galatasaray taraftarının her ortamda, her platformda bunu vurgulayarak kamuoyu oluşturması gerekiyor. o bölümü öncelikle aktaralım:

    "(gbkz: hiçbir şüpheye yer bırakmayacak delillerle hareket etmesi gereken ceza davası sonucu beklenmeksizin, en küçük bir şüphede dahi cezayı gerektiren futbol disiplin hukuku ve talimatlar işletilmeli, şike ve teşvik primine adı karışan bütün kulüpler derhal küme düşürülmelidir.) "

    son çırpınışlarını gerçekleştiren şikeci bloğun en önde gelen camiası fenerbahçe spor klubü futbol kamuoyunu manipüle etme ve yanlış yönlendirme adına çırpındıkça batıyor diyemeyiz. malesef adamların yaptıkları her hamle en azından süreci geciktirme ve sulandırma anlamında işe yarıyor.

    dikkat edin son ve en etkili hamleleri şu. yargı süreci sonlanmadan bizi mahkum edemezsiniz saçmalığı. bunu vurguluyorlar. bıkmadan usanmadan. ellerinde süreci uzatmak ve sulandırmak anlamında tek kozları bu çünkü. türkiye topraklarında ceza davalarının ne kadar uzun sürdüğünğü ve 93 sanıklı bir davanın ne kadar uzun zaman alacağını çok iyi biliyorlar.

    ek olarak, çok çok önemli bir detay daha var. bir çok yerde bir çok defa söylendi ama tekrarından zerre zarar gelmez! ceza davalarında şüphenin sanık lehine işlediği kuralı. yani hakim % 100 emin olmasa, % 95 bir kanaatle bu iddiaları bile yorumlasa deliller yeterli değil deyip beraat verme durumu var. ama bu bazı şeylerin ayan beyan ortada olduğu pisliğin dibine batmış gerçekleri spor hukuku açısından değiştirir mi? asla hayır!

    işte bu yüzden bu süreçte biz taraftarların ceza hukuku ile spor hukuku arasındaki farkı her ortamda, her platformda bıkamdan usanmadan dile getirmemiz lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın