resim
Semih Kaya
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 1072
    song-tomas ikilisinden bu yana her daim sıkıntı yaşadığımız stoper mevkisine ilaç etkisi yapmış genç sarı kafamız. şahsen galatasaraylılığıyla çok ilgilenmiyorum benim için 2. planda. eğer galatasaray futbol takımının banko oyuncusu ise önemli olan yeteneği ve kapasitesi. hamle yeteneği üst düzey olan bir oyuncu semih. kendisinden daha uzun forvetlere bile hava topu vermiyor çoğu zaman. kararlı ve net müdahaleler yapıyor ve en iyisi garanti oynuyor. sanırım fatih hoca'nın da telkinleriyle son haftalarda açıkça gösteriyor bu yapısını. çoğu pozisyonda kornere ya da taca atıyor topu riske girmeden.

    topu oyuna sokma konusunda sıkıntıları var ki bu dünya futbolunun önemli bir sorunu, tıpkı kaliteli sol bek eksikliği gibi. yok işte abicim; manu'da evans oynuyor şu anda. madrid'te carvalho, city'de lescott banko oynuyor. chelsea'de david luiz alındı ayağı iyi, top tekniği yüksek stoper olarak. terry yetersizdi bu konuda. uzay takımı dediğimiz barcelona'da bile pique oynamadığında mascherano tercih ediliyor bazen. büyük takımların bile sıkıntısı bu. saydığım adamlarla semih kaya'yı kıyaslamıyorum. bu adamlar fizikli, hamleli, garantici stoperler. johhny evans hariç tutulur tabi bu konuda. neyse.

    demem o ki hem hamle üstünlüğü olan, seri, hem de iyi top taşıyan, takımı atağa kaldıran stoper bulmak çok zor. bir de yabancı sınırı denen bir illet var ki hiç girmeyeyim o konuya şimdi. dolayısıyla şu şartlar altında semih candır. genç, soğuk kanlı, hamle yeteneği üst düzey, garanti oynayan ve çabuk bir oyuncu olarak. bir de yerli oluşu zaten takımın bankolarından olmasını sağlıyor kendisinin. eksikleri yok mu elbette var. topu oyuna sokma dışında zaman zaman yaptığı pas hataları ki bunlar önemli yerlerde de olabiliyor. bunun ilacı biraz tecrübe biraz da az önce bahsettiğim garantici oyun.

    bir de bizde bu stoper işi daha büyük sıkıntı. hayatımda izlediğim en teknik stoperlerden fernando meira geldi içine etti gitti afedersin. frank de boer geldi o da hiç olmadı. gabriel tamasları falan hatırlamaya gerek yok çok fazla. sonuçta kala kala servet ve zan kaldı elde. beklerden katkı gelmeyince stopere binen yük de fazla olduğundan mıdır bilmiyorum burası sıkıntılı bizde. o yüzden semih'e destek olalım. moral verelim. en azından moral bozmayalım. ben şahsen bu sezon kendi kalesine 2 gol atsa da desteğimi azaltmayacağım. çünkü şu aşamada kendisine şiddetle ihtiyacımız var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın