• 555
    gerçek ronaldo, zidane, beckham, roberto carlos'un oynadığı los galacticos döneminde daha yeni yeni palazlanıyordu bugünkü barça, hatta son demlerindeydi o kadrodaki çoğu futbolcu. roberto carlos fenerbahçe'ye düştüğü sene 2007, zidane 2006'da bıraktı, ronaldo'nun müzmin sakatlıkları barça'nın yeni yeni la liga'ya ağırlığını koymaya başladığı zamanlara * rastlar, backham zaten imaj olarak bulunuyordu los galacticos'ta daha çok; yani real madrid'in daha çok valencia, deportivo la coruna, hatta real sociedad ile çekiştiği senelerde barcelona kadrosunu yenileme çalışmaları yapıyordu. barcelona'nın asıl çıkışını yaptığı senelerde ise 2006-2007 los galacticos'un kalıntıları denilebilecek kadro barcelona'nın yeniden eline vermişti.

    ben barcelona'ya kafa tutacak real madrid'in asıl ihtiyacı olan şeyin sabır olduğunu düşünüyorum. son şampiyon olunan 2008 senesinden beri bir hırgür sürüp gidiyor. karşıda rakip olarak bir adamdan çok bir sistem var. herkes messi messi diye konuşup duruyor ama o messi'nin bok gibi oynatılan arjantin milli takımda düştüğü durumu hep görmezden geliyor. barcelona bir ekol yarattı, hatta total futbol ekolünün üzerine yeni şeyler ekleyip allayıp pullayıp son 8-10 sene içerisinde inanılmaz yükselerek damgasını vurdu futbol dünyasına. real madrid'in de jose mourinho'nun elinde iyi futbol için çabaladığını görüyorum bakınca. sabırsızlık her seferinde yıkıyor inşa edilenleri ama artık dersini almış gibi taraftar, sabırla jose mourinho'yu destekliyorlar.

    real madrid'in rakibi olan barcelona'nın en büyük silahları xavi ve puyol emeklilik yaşına hızla yaklaştıkları için barcelona'nın topu rakibe göstermeyen futbolunun yakın gelecekte etkisini kaybedeceğini ve yerini hayvani yatırımlar yapan real madrid'in hegemonyasına bırakacağını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın