• 70
    sayın ünal aysal,

    16 okca 2012 tarihli telegol programındaki açıklamalarınızda şike davası ile ilgili galatasaray'ın duruşunu ifade etmek için iki parametre gösterdiğiniz:

    - uefa'nın tepkisi (avrupa kupaları için men cezası vermemesi)
    - kamu vicdanının rahatlatılması

    uefa ne derse desin 26 ocak 2012 tarihli genel kurul toplantısında şike nedeniyle küme düşürülme cezasının bir kereliğine affedileceğini düşünüyorum. zira uefa avrupa kupalarından men etse bile bu galatasaray dışında kimsenin zoruna gitmez. öte yandan, eğer uefa bir kerelik af konusuna olumlu bakarsa sonra galatasaraylılar itiraz etse bile, diğerleri 'yahu uefa bile evet dedi, siz ne konuşuyorsunuz?' demez mi?

    bu iki parametreniz bence yetersiz kalıyor. suçlular cezasını çekmeli demenizi beklerdim.

    unutmayın ki bu insanlar, şike yasasını değiştirirken koca türk kamuoyunu karşılarına aldılar ve ateşle oynayarak da uefa'yı karşılarına alıyorlar. bundan sonra galatasaraylılar bir şeylere karşı çıksa ne olur ki. zaten avrupa kupaları olmazsa ben giderim dediniz. yani şike yapanlar hafif cezalarla kurtulursa, çaresiz kalacağımızı bu açıklamınızla ortaya serdiniz. kararı yeni yönetim alır dediniz; son 10 yılın en güçlü yönetimi bırakıp gidecek ve yeni yönetimden karar almasını bekleyecek. pek mantıklı gelmiyor bana.

    galatasaray sözlük'teki "tff genel kurulu'nda küme düşme cezası kaldırılırsa galatasaray ne yapmalı?" sorusuna verilen cevaplarda iki seçenek öne çıktı:

    -kulüpler birliği ve havuzdan çekilmeli % 52.94
    -genel kurul kararına karşı iptal davası açmalı % 23.53

    en azından bunları yapabileceğimizi açıkça duymak isterdim.

    "sizce galatasaray'da son 10 yılda yapılan en büyük hata hangisidir?" anketinde ise ilk iki seçenek aşağıda:

    -lucescu'nun gönderilişi % 44.79
    -aziz yıldırım'ın türk futbolunu yönetmesine izin vermek % 11.46

    belki aziz yıldırım olmayacak ama çekip gitmekle fenerbahçe'nin türk futbolunu yönetmesine izin mi vereceksiniz? peki ya bırakıp giderken sizin vizdanınız rahat olur mu?

    bence bırakıp gitmeniz son 10 yılın değil, galatasaray tarihinin en büyük hatası olur.

    saygılarımla,
App Store'dan indirin Google Play'den alın