• 8
    her zamanki gibi oldukça heyecanlı başlayan avustralya grand prix'sin de daha yarışın başındaki ilk virajda birçok temas meydana geldi. kaçış alanlarının az olması ve tribünlerin piste çok yakın olması avustralya grand prix'sini kazalara oldukça yatkın hale getiriyor. yarışın başında brawn gp mercedes pilotu rubens barrichello'nun kötü bir kalkış yaptıktan sonra kaybettiği sırayı tekrar kazanma düşüncesiyle hızlanıp geç frenaj yaparak ilk virajda yaptığı atakta birçok takım aracının hasar almasına sebep verdi.

    daha sonrasında yapılan kanat değişiklikleri ve ayarlarla yarışa dönen takımların dışında mclaren mercedes pilotu heikki kovalainen aracının aldığı büyük hasar yüzünden yarış dışı kaldı. bu olaylardan sonra süper yumuşak hamurlu lastiklerle yarışa başlayan scuderia ferrari, bmw sauber ve red bull araçları oldukça erken pit-stoplarla lastiklerini sert hamurlu lastiklerle değiştirdi. süper yumuşak lastiklerin oldukça çabuk ısınması avantajının yanı sıra çabuk deforme olmaları yüzünden maksimum 15-18 tur dayanma süreleri olduğu için bu takımların stratejileri yüzünden çok büyük bir kayıp yaşadıkları ortada.
    kısacası bu lastiklerin sadece sıralama turlarında ve yarışın son bölümlerinde kullanılması daha mantıklı geliyor.

    sezonun süpriz takımı brawn gp'nin tecrübeli pilotu jenson button'ın yarışı baştan sona lider olarak tamamlaması gerçekten büyük bir başarı ve mutluluk kaynağı. takım arkadaşı rubens barrichello yarış başında oldukça agresif tavırlar sergilemesiyle ve yaptığı temaslar sonucunda podyuma çıkma şansını azaltmıştı. ama son turlar da robert kubica ve sebastien vettel'in girdiği mücadele de birbirleriyle çarpışıp hasar almaları yüzünden barrichello ikincilik koltuğuna olurdu ve böylece brawn gp iki pilotunu da podyuma taşıyarak senenin ilk yarışını double yaparak bitirdi.

    bunlara rağmen red bull pilotu sebastien vettel sol ön lastiğini tamamen kaybetmesini umursamadan yarışı bırakmadı ve safety car'ın da piste girmesiyle bir süre devam etti. yarışı bu şekilde bitirmeye çalışan vettel bir süre sonra aracını kenara çekti ve yarışı bıraktı. vettel'in azmi ve hırsı da gerçekten takdiri hakediyor.

    tabiki bu arada toyota pilotları jarno trulli ve timo glock'u unutmamak lazım. oldukça iyi bir yarış ortaya koyan iki pilot ellerinden geleni yaptılar ve pit alanından başladıkları yarışı jarno trulli 3. sırada, timo glock ise hamilton'ın hemen arkasında 5. sırada bitirdi.

    yarışa genel bakacak olursak büyük takımların sorun üstüne sorun yaşamaları ve beklenmedik sonuçlar elde etmeleri şaşırtıcı ve üzücü. 18. sıradan başlayan lewis hamilton'ın aracını mükkemmele yakın kullanıp yaşanan olaylar sonucunda dördüncülüğe kadar yükselmesi oldukça ilgi çekici.
    inanılmaz bir formula 1 haftası yaşadık ve sezonun bu yarışında beklenmedik olaylar yaşadık. süpriz takımların podyum şansı yakaladığı ve hamilton hariç hiçbir büyük takımın iyi bir derece elde edemediği bu yarışta büyük takımların acilen nerede yanlış yaptıklarını düşünüp, köklü kararlar almaları gerekiyor. bunların en başında tabiki ferrari var.

App Store'dan indirin Google Play'den alın