• 13
    --- alıntı ---

    aliağa petkim maçından sonra oktay mahmuti pota altına bir transfer yapılacağını açıklamıştı ve sisteme uygun, sorun yaratmayacak bir oyuncu arıyoruz demişti, aynı akşam boris savovic ile anlaşmaya vardık ve uzun rotasyonumuzu güçlendirdik.

    sırbistan’ın kk hemofarm takımında forma giyen 24 yaşında 2,06 boyundaki boris savovic bu sezon adriyatik ligi’nin açık farkla ribaund lideri olurken, 33 dakika ortalama ile 12,8sayı ve 11,4 ribaund ortalamaları tutturdu. kk hemofarm takımını performansıyla ayakta tutan isim olan savovic bu sene genellikle pivot pozisyonunda oynadı, hem 4 numarada hem de ihtiyaç duyulursa 5 numarada değerlendirebileceğimiz bir isim savovic.

    kk hemofarm alt yapısından yetişen savovic takımıyla tek şampiyonluğunu o zamanki adıyla goodyear league’de 2005 senesinde kazanmayı başardı. 2006-2007 sezonundan itibaren takımıyla adriyatik ligi maçlarına da çıkmaya başladı ve her sezon kendini geliştirmeye devam eden savovic 2009-2010 sezonundaki buducnost macerasından sonra evi diyebileceğimiz hemofarm’a geri döndü. euroleague elemelerinde 4 maçta 16 dakika ortalama ile 7,8 sayı 4 ribaundluk ortalama ile oynayan savovic, aynı sezon eurocup’ta toplam 12 maçta 20 dakikada 9,3 sayı 5,3 ribaundluk ortalamalar yakaladı. normal sezon maçında beşiktaş’a karşı 23 sayı 7 ribaund ile oynayan savovic’in top 16 maçlarında unics kazan karşısındaki 22 sayı 8 ribaundluk performansı da etkileyiciydi, ayrıca bu maçta 3 tane de 3’lük attı savovic.

    milli takımlar kariyerine gelirsek 2007 yılında karadağ ümit milli takımında oynamayı kabul eden savovic, takımının b division’dan a division’a çıkmasında çok önemli role sahipti vladimir dasic ile birlikte, turnuvayı da 12,4 sayı 6,6 ribaund ortalaması ile tamamladı.

    savovic orta mesafe şutları çok iyi olan, dışarıdan da çekinmeden şut deneyen bir isim. bizim ana felsefemiz olan hücumdaki ikili oyunlara da oldukça yatkın bir oyuncu, çok hareketli bir uzun ve rahatça devrilip çok iyi bitirebiliyor pozisyonları. pota altında korkmadan mücadeleye girer savovic ve savunmada da ince görünmesine rağmen çok iyi durur rakiplerinin karşısında. ribaundlarda da zaman zaman sıkıntı çektiğimiz dakikalarda oynadığı sürelerde katkısı çok olacaktır, ribaund sezgileri kuvvetli ve atletik bir isim. bu yorumları izlediğim videolardan ve onu yakından takip eden sırplardan aldığım bilgiler doğrultusunda yaptığımı da belirteyim.

    sene başında planlar yapılırken songaila ve cevher’den beklenen katkı daha fazlaydı, böylece shumpert’ı da 3 numarada rahatça değerlendirmeyi düşünüyordu teknik ekibimiz ama songaila ile cevher’in katkısı beklenenden az olunca shumpert da daha çok 4 numarada oynadı, o oyundayken size olarak ufaldığımız için ribaundlarda zaman zaman sıkıntı çekebiliyoruz ve o pozisyondan rahatça sayı üretebiliyor rakiplerimiz. savovic hamlesiyle 3-4-5 numaralı pozisyonlarda shumpert-savovic-andric ya da furkan’ın aynı anda sahada olabileceği bir opsiyon olacak elimizde. ribaundlarda sıkıntı çekersk ve pota altı sertliğimizi arttırmak istediğimizde savovic-furkan 2’lisi aynı anda sahadayken pota altında bizi bu anlamda oldukça rahatlatacaklar. furkan ya da andric faul problemine girerse bu sezon hemofarm’da pivot pozisyonunda forma giyen savovic’i orada da zaman zaman değerlendirebileceğiz. çok kritik bir bölgeye pozisyon itibariyle bence doğru bir hamle geldi, bir çok kişi kalıplı 5 numara diyebileceğimiz bir oyuncu isterken, benim isteğim 4,5 numara diyebileceğimiz savovic tarzı bir oyuncuydu songaila ile cevher’in verimini iyi bulmadığımdan.

    2011-2012 sezonunda kariyer olarak zirve yapan savovic ile yaptığımız sözleşme bu sezon sonuna kadar geçerli ama 2012-2013 sezonunda sözleşmesini uzatma opsiyonumuz da var. yani savovic transferini sadece bu sene özelinde düşünmemek lazım, planlar tutarsa tıpkı luksa andric gibi elimizde büyüyen ve sürekli değerlenen bir uzuna sahip olabiliriz. her sezon kendisini geliştiren savovic’in galatasaray kariyerinde de performansını sürdürmesini ve kendini daha da geliştirmesini diliyorum.

    http://galatasaraymedia.com/...yfa=haber&no=174

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın