• 373
    2.5 yıldır sözlükteyim 3300 küsür entry girmişimdir. bir o kadar da entry'im silinmiştir ama hiç bir zaman moderatörlere "benim niye entrylerim siliniyor" demedim. çoğunun kurallara uygun olmadığını ve silinmesi gerektiğini ben de biliyordum. bir bildikleri var diye geçiştiriyordum. sözlükteki entrylere karşı diğer sözlüklere nazaran süren katı tutum beni de rahatsız ediyordu ama sonuçta her sözlüğün yönetim şekli aynı olamaz diye kendimi avutuyordum. zaten bu moderatörlük işini yapan insanların çoğunun bu işi gönüllü olarak yaptıklarından dolayı çok fazla yüklenilmemeleri gerektiği bilincindeydim. ta ki geçen 2 haftaya kadar.

    geçen 2 hafta süresince 2 kere 1 haftalık cezalar aldım. ancak hiç bir açıklama görmedim konuyla ilgili olarak. zaten galatasaray sözlük'deki çifte standart diye başlık açtıktan sonra ceza almam sözlüğün ne kadar hakkaniyetli bir biçimde yönetildiğinin göstergesi.

    şöyle; bilgilendirici entry girerim basketbol ile ilgili burası nba sözlük mü? diye baskı yaratılır.

    -sözlükte olanları ironik bir biçimde eleştiririm ceza alırım veya entrylerim silinir formata uygun olmasına rağmen.

    -imdizdarbaşka bir yazara küfür eder ve ceza alması sözlük anayasasına göre açık olmasına rağmen cezayı ben alırım.

    -yukarda da dediğim gibi galatasaray sözlük'deki çifte standart diye başlık açarım imdizdar olayından dolayı, 20 saniye sonra entry'im silinir ve 1 haftalık cezayı yerim.

    tüm bu olanların ışığında soruyorum;

    -bu sözlükte ceza almamak için moderatörlerin arkadaşı veya tanıdığı mı olmanız gerekir?

    -bu sözlükteki entrylerinizin silinmemesi için dünya görüşünüzün moderatörlerinki ile aynı mı olması gerekir?

    -ayrıca bu sözlükte ceza alan veya uçurulan bir yazar hakkında neden ceza aldığına veya uçurulduğuna dair bir açıklama yapılmaz?

    üzülerek söylüyorum ki, böyle yönetilmeye devam ettikçe daha bir çok yazar ya uçurulucaklar veya kendi istekleriyle sözlükten ayrılıcaklar tıpkı yakın dönemde nkfvas ve s3th 'in yaptığı gibi.

    bu yazdıklarımın da silinmemesi için bir tanıma ihtiyacım var.

    tanm: bütün yazarlar eşittir ama bazı yazarlar daha da eşittir mottosuyla yönetilen sözlüğün moderatörleri.
App Store'dan indirin Google Play'den alın