resim
Ronaldo de Assís Moreira
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sol Kanat
Yaş:44
Boy:1.82
Uyruk:Brezilya
  • 517
    hakkındaki düşüncelerimin yavaş yavaş oturmaya başladığı oyuncu.
    öncelikle şunu sölemek lazım ki 32 yaşındaki bir ronaldinho en az 5 sene yüksek performans oynar. tabi işine kendini verdiği takdirde.
    ancak galatasaray takımına baktığımızda bu sezon çok önemli bir özellik taşımakta. asist ve gol yükü neredeyse eşit bir dağalımla paylaşılmış durumda.
    bu mücadele edilmesi en zor takım türüdür. rakibin önlem alıp oyunu kitleyebileceği oyuncu yok. selçuk üzerine baskı yapsan oyun organizasyonunda emre, elmander, melo ön plana çıkar. golcüleri tutmaya kalksan takımda 6-7 gollü çok sayıda adam var beceremezsin.

    ronaldinho gelirse müthiş özelliklerine rağmen bu yapı bozulacaktır. oyun onun üzerine kurulacak ve rakip ronaldinho'yu kitlediği zaman galatasaray'ı da kitleyecektir.

    4-3-3 ronaldinho ile sakatlık olmazsa çok güzel işler. orta 3'lü de melo, selçuk ve emre mükemmel uyumlu olurlar. sol açıkda ronaldinho gol ve asist krallığına oynar. nitekim fatih terim'in 14 ocak 2012 galatasaray karabükspor maçında emre çolak'ı çıkarıp sercan'ı 4-3-3 de denemesi de buna işarettir. ama açıkcası shakiri tarzı mevcut yapıyı devam ettirip sağlamlaştıracak bir oyuncu takımı ronaldinho'lu halinden daha zor ve yenilmesi güç bir ekip haline getirecektir.

    sonuç olarak gelirse mutlu olurum ama sağ açığa alınacak podolskivari özellikleri olan genç bir oyuncu zaten hızlı ve etkili oyunumuzu çok geliştirecek ve önümüzdeki sezon alt yapıdaki gençlerimizi de hesaba katarsak sadece yetenekli üç dört türk takviyesiyle (alper poltuk, serdar aziz gibi) yıllarca lige ambargo koyacak bir ekip yaratacaktır.

    seçim sadece nasıl bir futbol yapısı ve nasıl bir takım istendiğiyle alakalıdır.
    işin güzel tarafı hangisi seçilirse seçilsin ortaya iyi bir sonuç çıkma ihtimali çok yüksektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın