• 317
    kolej zamanlarında dahi adını sıkça duyduğum ve draftından sonra cleveland cavaliers'da çıktığı ilk maçını bile izlediğim basketbola yeni bir boyut getiren yıldız nba basketbolcusudur. başka bir boyut getirmiştir çünkü hırs, atletizm, güç kavramlarını bünyesinde bir arada toplamıştır. bu özellikleriyle birlikte daha kariyerinin en başında zydrunas ilgauskas ile birlikte nba'in en dibinde oynayan bir takımı şampiyonluk yaşamamış olsa bile bence ligin en çok dikkat çeken ve salonu her maç tıklım tıklım dolu olan bir takım haline getirmişlerdir bu iki yıldız. daha önce cleveland taraftarlarının maçlarda bir oyuncu için mvp sesleriyle salonlarını inlettiklerini anımsayamıyorum.
    bu adam cleveland'ı adeta kalkındırmakla kalmamış, efsane michael jordon ile kıyaslanabilir bir konuma bile getirmiştir kendisini. kobe bryant 'ın bile savunmakta güçlük çektiği hatta savunamadığı ender adamlardandır. yaptığı bloklar ,kariyerinin en başında bile dikkat çeken atletikliği ve smaçları amerika'da ve dünyada pek çok basketbol izleyenini hayran bırakmıştır. daha ilk sezonunda all-star smaç yarışmaları için adı geçmiştir. iri yarı bu adamın hala o hareketleri nasıl yapabildiğine itiraf etmeliyim ki hala her izlediğimde şaşırıyorum.
    cleveland ile olan kontratı bittiğinde transferin gözdesi olmuştur kendileri. new york, los angeles, orlando gibi dev basketbol şehirlerini seçmeyerek çok iyi anlaştığı dostu dwayne wade'in takımına büyük fedakarlıklarla, rekor sezon ücretlerini bir kenara iterek miami'ye düşmüştür yolu. lebron james'in transferini amerika'nın en ünlü şovlarından birinde açıklaması da ona ayrı bir sempati kazandırmıştır miami taraftarlarının gözünde.
    miami'nin cris bosh'u da kadrosuna katması üzerine üç süper yıldızı ile beraber miami nba'in en korkutucu takımı haline gelmiştir. maç öncesi bu üçlünün yaptığı şovlar, maçta yaptıkları şovlardan daha ilgi çekici hale gelmiştir adeta. çünkü genellikle yıldızların birbirleriyle iyi anlaşamadıkları görülmüştür los angeles lakers'ta olduğu gibi.
    2010-2011 sezon şampiyonluğunu finalde dallas mavericks'e yenilerek ellerinden kaçırmışlardır. lebron james'in final serisinde ve genel olarak play-off da daha önce ki performansını mumla aratacak düzeyde kötü oynadığını maçları izleyen herkes görmüştür. soyunma odasına giderken ağlayan cris bosh'u teselli edişi hala gözümün önünden gitmiyor.
    her şeye rağmen, şampiyonluk yüzüğü olmamasına rağmen bence nba'in en iyi oyuncusudur. tabi ki michael jordon ile kıyaslanamaz ama mevkisinin en dikkat çekici oyuncusu olmasını hiçbir şey değiştiremez. uzun bir süre daha hem pivot hem de oyun kurucu oynayabilen bir oyuncu görebileceğimizi hiç zannetmiyorum o yüzden bu adamın kıymetini çok iyi bilmeliyiz ki zaten hem biz hem de bütün dünya biliyor.
    şunu da itiraf etmeden geçemeyeceğim sen daha 16 yaşındayken annenin sana hummer almasını kıskanmıyor değilim sevgili lebron james.
App Store'dan indirin Google Play'den alın