resim
Sabri Sarıoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye U18
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 3123
    elin oğlu ibrahim üzülmez’i gareth bale özer hurmacı’yı nanni gibi lanse ettiği için galatasaraylı değil elin oğludur. galatasaray taraftarı kendi içinden yetişmiş evladı da olsa eksiğini yanlışını söyler elin oğlu gibi bağrına basıp hatasıyla sevabıyla kabullenmez.

    eğer yanlış hatırlamıyorsam rijkaard sabri için ‘‘çok yetenekli futbolcu ama beyni ile kramponları arasında köprü yok’’ demişti yaz kampı döneminde. daha ne kadar kibar olunabilir bilmiyorum.

    feldkamp sabri’yi disiplinsiz hareketleri ve takımı olumsuz etkilediği için kadro dışı bırakmıştı, sene 2008di herhalde. ‘’ohhh kurtulduk sonunda ‘’ dedik… hakan şükür ve diğer futbolcular gidip hocayla konuşup yumuşatıp özür diletmişlerdi. hatta hakan şükür’ kadro dışı bırakmakta feldkamp’ın sonuna kadar haklı olduğunu ama kimsenin takımın dışında kalmasını istemedikleri için feldkamp’la konuşup affetmesini sağladık demişti.

    fatih terim de mecburiyetten onatıyor şu anda da geçmişte de, eboue varken sabri bu takımda yer bulabilir mi sizce? yerli sağ bek desen seon başı alınabilecek bir orhan şam vardı göze batan onu da fener aldı. 2008 avrupa şampiyonasında gökhan gönül sakat olduğu için sabri oynadı ki o turnuvada da sabri sakatlıklardan ve kart cezalarından ötürü, ilk kez hırvatistan maçında ilk 11 başladı yani zorakiyetten, grup maçlarında ya oynatmadı fatih hoca ya 2. yarı aldı oyuna.

    neyse konu o değil. formanın hakkını verdi diyoruz ya sabri için, o muhabbet fatih terim öncesi skibbe gibi reijkaard gibi gevşek hocalardan dolayı kaynaklandı, bazılarının futbol algısı değişti. sahada açık açık görüyorduk bazı futbolcuların yaydığını sallamadığını umursamadığını. fatih terim varken götleri yiyorsa yapsınlar da görelim, al işte samsun maçında herif bir esti gürledi devre arasında sonuç belli. disiplinin otoritenin olduğu yerde herkes elinden gelenin fazlasını yapmak zorundadır. sabri’nin gösterdiği o çaba o özveri herkes de olması gereken bir özellik.

    baros deplasman seçiyordu agalar, sakatım diyip gitmiyordu, işler kötüye gittiğinde herkes bir sakatlık furyasına girip oynamak istemiyordu. hoca'nın oynatmadığı futbolcu gazetelere sayfa sayfa demeç verip hocanın kuyusunu kazıyordu. hoca yollamak için adamlar oynamıyordu be resmen. biz de bu ortamda her maç çıkıp sahada köpek gibi koşan sabri’yi baş tacı ettik formanın hakkını veriyor diye… ulan zaten olması gereken bu, çıkıp köpek gibi oynayacak, koşacak , basacak atacak, tutacak… işi bu lan onların!! senede en kötüsü 1.5 milyon € indiriyor cebe… biz oynamayan gevşek adamlara alışınca sabri de değer kazandı gözümüzde… koşuyor basıyor formanın hakkını veriyor dedik…

    ama gel gelelim sabri futbol zekası olarak ben reijkaard kadar kibar olamayacağım resmen kronik beyin yetmezliği seviyesinde. 2001’den beri galatasaray’da oynuyorsun, şampiyonlar ligi avrupa şampiyonası uefa kupası bir sürü uluslar arası deneyimin de var. ulan 10 sene boyunca insan şut çekme konusunda orta açma konusunda kendini bu kadar mı geliştirebilir kendsini be adam??

    lig tv mikrofonunu pantalonuna sokup göbek atar sabri…
    http://alkislarlayasiyorum.com/...ioglu-paha-bicilemez

    tek kişilik baraja takılır kullandığı serbest vuruşta sabri
    http://www.youtube.com/...&feature=related

    peşinden gelen adamı top taca çıkarken korkutmaya çalışır sabri…
    http://www.youtube.com/...&feature=related

    milli takım’da maç başlamadan ısınırken, 10 tane orta açar, bir tanesinde hedef tutmaz adamın ayağına kafasına yollayamaz topu sabri…
    http://www.youtube.com/...&feature=related

    şut çeker top kalenin 7 metre üstünden gider ‘’ahh nasıl kaçtı’’ diye saçlarını yolar sabri…

    gol atmışız herkes seviniyor, uçan adam sabri gelir atlar futbolcuların üzerine sakatlayacak neredeyse, baros sinirlenip atıyor üstünden… şu hareketi yapan adamın iq kaçtır abi? ben bu adamı bırak takıma kaptan yapmayı kampta oymakbaşı bile yapmam be…
    http://www.youtube.com/watch?v=BCH6OVHCiSc

    yöneticisyle uçakta prim pazarlığı yapar, gerzek şımarık çocuk gibi hareketlerde bulunur ‘’prim 30.000$’’ diyip sağa sola sallar kendisini sabri…
    http://www.webaslan.com/...en-reisSXHBQ47761SXQ

    sabri samsun maçında 2 gole sebebiyet vermiş… versin abi, benim derdim o değil. uçakta yöneticisiyle prim pazarlığı yapmasın da, gol yememize sebebiyet versin…

    bu mudur galatasaray kaptanı beyler?? yaşınız kaç bilmiyorum ama benim ilk tanıdığım gördüğüm takım kaptanı cüneyt tanman’dı… fatih terim, bülent korkmaz hakan şükür tugay kerimoğlu bunlar yakın zamanlardaki isimler… hangisi sabri kadar beyin kapasitesi sınırlı ve yeteneksizdi? hangisi bütün diğer takımların taraftarlarının ağzına sakız olmuşlardı yaptıkları aptallıklarla yeteneksizlikleriyle? bülent mi? cüneyt mi? hakan mı? tugay mı?

    sabri sarıoğlu benim nazarımda galatasaray futbol takımına ve bu takımın kaptanlığına yakışmamaktadır hem kişiliği hem de yetenekleriyle yakışmamaktadır.

    galatasaray’lı olması, paf takımından yetişmesi ‘’evlat’’ denilmesi bu görüşümü değiştirmez. sadece 10 sene tahammül edebilmemi sağlamıştır bunlar.

    ama artık o tahammülüm de kalmamış görüldüğü üzere.

    ister troll diyin ister başka bir şey…

    ben doğru bildiğimi yazmaya çalıştım…

    edit: amacım eğlenmek dalga geçmek olsa bu yazdıklarımı facebook twitter bobiler.org gibi yerlerde paylaşırdım, galatasaray sözlük'te değil...tepki geleceğini küfür yiyeceğimi bir sürü seviyesiz mesaja maruz kalacağımı bile bile bunları yazıyorsam demek ki amacım eğlenmek değil kendimce doğruları söyleyebilmek...
App Store'dan indirin Google Play'den alın