• 26
    kaliteli yerli oyuncu sıkıntısı olduğu bir dönemde gerçekleşmesi neredeyse imkansız olan durumdur.

    şöyle ki,

    11 oyuncunun en az 5'i türk olmak zorunda. diyeceksiniz ki şampiyonlar liginde böyle bir kural yok. yok ama o adamları ligde oynatmazsan verim alamazsın. o yüzden ilk 11'de 6 yabancı oyuncunun dışında rotasyon için 2 tane daha yabancı kullanılabilir. biz bu sene ilk yarı itibariyle rotasyonda 1 oyuncuyu kullandık. o da riera. emre'nin müthiş performansı olmasa riera ile sol kanatta ısrar edip forvette sercan'a yer açmak zorunda kalabilirdi fatih terim. rotasyonda kullanılacak 1 oyuncu bile sıkıntı yaratabiliyor yani.

    o yüzden başarının tek anahtarı kaliteli yerli oyuncuları takıma kazandırmak. gökhan töre bunlardan biri. sonra mehmet ekici, ilkay gündoğan, hamit altıntop gibi oyuncuları getirmek lazım.

    ne yazık ki şu an piyasada kaliteli sağ bek, sol bek ve stoper sıkıntısı var yerli olarak. gökhan gönül şu an ki galatasaray'da oynayamaz. ismail köybaşı mı hakan balta mı derseniz 10 kere hakan balta derim, düşünün yani vaziyeti. stoper desen semih'ten başkası yalan. o'nun da deneyime ihtiyacı var. en az 2 sene şampiyonlar ligi görmesi lazım.

    yani durum artık mevki falan bakmadan kaliteli yerli bulduğun anda kaçırmaycaksın. yok işte elmander oynayamaz o zaman yok melo yedek kalır düşünmemek lazım. başarının anahtarı yerli oyunculardan geçiyor.

    tabi yabancı sınırını kaldırırlar ya da daha güzel bir çözüm bulurlarsa o zaman işte avrupa'dan istediğimiz kalitede oyuncuları getirip oynatabiliriz.

    ben yabancı sınırının kalkmasından yanayım. hem türk takımlarının avrupada daha başarılı olabilme potansiyeli artar. hem de anadolu kulüpleri 3 kuruşluk oyuncuyu milyon euro'lara satamaz. milli takıma zarar verir endişesi oluşuyor herkeste ama bence aksine milli takımda oynayabilmek için daha çok çalışacaklardır türk oyuncular.

    işin özü galatasarayımın şampiyonlar ligi şampiyonu olabilmesi için kaliteli yerli oyuncuları transfer etmesi ya da dediğim gibi yabancı sınırının kalkması gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın