resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 784
    bu adamın derdi chelsea, inter, manu ya da real gibi büyük takımlar çalıştırmak değil adamın derdi çalışabildiği bütün ligleri kazanmak. ve bunu da başarıyor porto'yla portekiz ligi, uefa, şampiyonlar ligi, chelsea'yle premier lig şampiyonlukları fa cup'lar, inter'le şampiyonlar ligi, italya ligi ve şimdi sırada real madrid'le bu sene de barcelona'yla farkı giderek açtıkları la liga var belki de bir şampiyonlar ligi daha.

    adam zaten şimdiden efsane oldu. böyle bir adam için şu takımı çalıştırıcam bu takımı çalıştırıcam gibi fantezisi yoksa eğer ileride bir beş on yıl sonra takım ayırt etmeyecektir ve işte o gün umarım kendisini galatasaray'da da görürüz.

    bir takım çalıştırma saplantısı varsa bu muhtemelen barcelona ve manchester united olmalı. bu ikisini de yeterlilik açısından değil çünkü mourinho dünya üzerindeki bütün takımları çalıştırabilecek yeterlilikte bir teknik adam, ama başka sebeplerden ötürü çalıştırmaz aslında çalıştıramaz çünkü iki tarafa da önceki takımlarında verdiği zararlar sonucunda başa getirmezler mourinho'yu.

    böyle bir kariyere dünya üzerinde sahip olmak istemeyecek adam yoktur. yaptıkları ve bunları yaptığı zaman aralığı düşünülürse, farklı takımlarda farklı ülkelerde futbol anlayışının tamamen zıt olduğu ülkelerde yaptığı düşünülürse futbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük teknik diretörüdür jose mourinho.
App Store'dan indirin Google Play'den alın