• 71
    avrupa'nın en iyisi seçilmiştir.

    --- alıntı ---

    torrens avrupa'da yılın oyuncusu

    1896'dan beri basılan italya'nın köklü spor gazetelerinden la gazzetta dello sport'un 1979'dan bu yana düzenli olarak avrupa oyuncular arasında gerçekleştirdiği "yılın oyuncusu" ödülüne, 2011 yılında kadın basketbolcu kategorisinde oyuncumuz alba torrens layık görüldü.

    torrens bu ödülü kazanan ilk ispanyol kadın basketbolcu ve 21 yaşında olmasıyla da en genç isim oldu. oyuncumuz oylamayı 76 puanla ilk sırada tamamlarken ummc ekaterinburg'dan sandrine gruda 66 puanla ikinci, zvvz usk prague'dan eva viteckova 44 puanla üçüncü ve fenerbahçe'den nevriye yılmaz 41 puanla dördüncü sırada kaldı.

    erkek basketbolcu kategorisindeyse dallas mavericks formasıyla nba'de şampiyonluk yaşayan dirk nowitzki avrupa'da yılın oyuncusu seçildi.

    geçtiğimiz sezon halcon avenida forması giyen torrens, euroleague şampiyonluğuna uzanmış ve final four'da "en değerli oyuncu" seçilmişti. bu organizasyonla 15,8 sayı ortalaması yakalayan yıldız isim, ispanya ligi'nde de şampiyonluk yaşadı aynı sezon. bu yaz avrupa şampiyonası'nda ispanya milli takımı'nda başarıyla görev alan alba 13,8 sayı ortalamasıyla oynamıştı. torrens ayrıca 2009 yılın genç kadın basketbolcusu ödülünün de sahibi olmuştu.

    torrens bu sezon galatasaray medical park formasıyla euroleague'de 7 maça çıktı ve maç başına 27 dakika süre alıp 15,3 sayı, 2,7 ribaund, 2,4 asist ortalamaları yakaladı. tkbl'de de 8 maça çıkan yıldız oyuncu maç başına 21 dakika süre alıp 13,7 sayı, 3,1 ribaund ve 3,3 asist ortalamaları tutturdu. alba ayrıca sezon başında fenerbahçe'ye karşı oynanan cumhurbaşkanlığı kupası'nın kazanılmasında da pay sahibi olmuş, 7 sayı, 5 ribaund ve 1 asist üretmişti.

    alba torrens, fiba avrupa tarafından da yılın kadın basketbol oyuncusu ödülüne de aday gösterildi. oylama 31 ocak 2012 tarihinde sona erecek.

    kulübümüzü gururlandıran oyuncumuzu onurlandırmak ve oy vermek isteyenler fiba avrupa'nın internet sitesini ziyaret edebilirler.

    alba torrens'i tebrik ediyor ve galatasaray çatısı altında başarılarının devamını diliyoruz.

    --- alıntı ---

    http://www.galatasaray.org/...ayan/haber/12141.php
App Store'dan indirin Google Play'den alın