• 64
    08.01.2012 tarihli vatan gazetesindeki yazısı.

    --- alıntı ---

    ince ince fatih terim’ce!
    --------------------------------------------------------------------------------
    fatih terim bu... onun gibi düşünmek çok zor. ne maça başlarken ki 11’ini ne de devre arasındaki değişikliklerini anlamak, bir mantığa oturtmak kolay değil. ama sonuç ortada. ilk 45 dakikanın sonunda sabri tercihiyle çarmıha gerilen terim, maçın sonunda imparator. ne samsun’da 90 dakikaya sabri ile başlayacağı tahmin edilebilirdi ne de devre arasında melo’yu stopere çekip riera’yı oyuna sokacağı... herhalde anı ve takımını içindeki bir hisle, başka bir fatih terim’le tartıyor. yoksa maça ne sabri’yle başlarsın ne de devre arasında melo’yu stopere çekip, riera’yı sahaya atarsın.

    -sabri’ye kızan çok olacaktır. onu eleştiren, onu yine şakalara konu eden birçok insan çıkacaktır. fakat ilk yarıdaki kötü sabri görüntüsünün arkasında yatan gerçek sabri değil. 2 aydır sakat olan futbolcuyu 2 idmanla sahaya attığınız zaman bu tip kazalara hazırlıklı olmanız gerekiyor. terim durumu fark edip servet’i ısınmaya yolladığında dakika 31’di. ama sabri 2 dakika daha dayanamadı.

    -ilk yarı kötü bir futbol ve 2-0’lık skorla tamamlanınca eline baltayı alan ince ince doğramaya başladı g.saray’ı. hem basın tribününde hem de sosyal medyada. ince ince doğramak derken aykut kocaman’ın söylediği gibi değil. fatih terim’in 2. yarıda değiştireceği güç dengelerinin hesabını kimse yapmadı. ama yazının başından beri söylüyoruz ya, terim bu... herkes devre arasında sihirli değnek değdirdi diyecek ama yapsa yapsa fatih hoca sihirli kötek yapmıştır devre arasında. çünkü 2. yarıdaki g.saray’ı ancak böyle açıklayabiliriz. ilk yarının sonunda pek değnekle değişecek halleri yoktu. silik, organize olamayan, topu rakip sahaya taşıyamayan g.saray gitmiş, yerine isteyen, aklını kullanan, ısıran bir g.saray gelmişti.

    -g.saray için dünkü karşılaşma bir şampiyonluk habercisidir. ancak şampiyon olacak, şampiyonluğu isteyen, o güçte olan takımlar bu tip maçları çevirebilirler. g.saray da bunu yaptı. 8 maç üst üste kazanarak rakiplerine ciddi bir gözdağı verdiler. yazının başında dedik ya, 3 puanı krize terim soktu, oradan terim çıkardı.

    ikinci yarının kahramanları

    herkes golleri atan futbolcuları ön plana çıkartabilir ama son 45 dakikanın 2 kahramanı var. biri emre çolak, diğeri riera. terim 4-3-3’e dönünce emre orta sahada, riera da sol önde takımın yükünü hafifletti. servet ile ujfalusi, ekigho ve zenke ikilisine fiziksel üstünlük sağlayınca da samsun’un ofans gücü kilitlendi.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın