• 153
    "taraftarın kadını erkeği mi olur la oturup maç izliyoruz işte" ile savunduğum lakin benim de bir 'gadın' taraftar olarak illallah etmeme vesile olmuş, filhakika öyle pek de komik olmayan, bir hadiseyi siz değerli gönül dostlarımla paylaşmak istedim efenim.

    bu anlatacağım hikayedeki kadın taraftar değil de sanırım bir futbol izleyicisi oluyor veya bilemedim ben de onun ne olduğunu.
    2010 dünya kupası'nın başlamış olduğu zamanlar. önemli bir maç var ama hangi maç olduğunu unuttum nerden baksan iki yıl geçmiş üzerinden. ama biliyorum izlemem gerek o maçı uzun zamandır da bekliyorum.
    tabiki o sırada da üniversteyi bitirmekle meşgul bir insanım. mezuniyet törenidir balodur keptir cübbedir diplomadır koşturuyoruz sürekli. derslerden sınavlardan çok onlarla vakit harcıyoruz.

    neyse kep töreninin yapılmasına bir kaç hafta var biz de törenin yapılacağı mekanda prova yapıyoruz. zannedersem kadınlar ayrı erkekler ayrı duruyormuş böyle şeylerde ben de daha yeni öğreniyorum tabiki. bi düşünün halimi ne kadar hatun varsa sağımda solumda sotelenmiş viyak viyak. böyle bildiğin kadın tribünü gibi olmuş. pek çoğunu da tanımıyorum güdük olduğumdan sanırım bir de ön sıralardayım. bir türlü boy sırasına dizemiyor hocalar bizi yaklaşık bir 4 saat boyunca dikildik ayağa ama ne yürüyüş provası yapabildik ne de duruş. 23 nisan törenine katılmış 3/b sınıfı öğrencileri gibi bir dağınlıklık bir şamata...
    artık benim de o kadar saat ayakta durmaktan dayanacak gücüm kalmamış. bir de maç başlamış izleyemiyorum. kadın tribününde olmanın da verdiği asabiye var. kendi kendime söylenmeye başladım:
    "yav yeter artık maç başladı bi bok beceremiyosunuz bırakın da normal hayatımıza geri dönelim."
    hani avrupa yakasında binnur kaya'nın canlandırdığı şahika koçarslanlı tiplemesi var ya işte onun sarışını bi tip önümde duruyor. beni mi dinlemiş ne yapmışsa artık birden dönüverdi bana:
    "oyyyy evet maçlar var. bir sürü yakışıklı ispanyol alman ingiliz erkek izleyeciyiz. ama danimarka elendi ordaki erkekler daha yakışıklıydı gözümüz gönlümüz açılıyordu ikikkkiki"
    gibi bir cümle sarfetti.
    yemin ederim cevap veremedim kıza.
    zira ben futbol müsabakalarına o gözle bakmadım hiç.

    kıssadan hisse:
    ahanda bunun gibi hemcinslerim yüzünden dalga geçiyorlar bizimle. ofsaytı bilmeyen kadın diye aşağılıyorlar. yemin ederim çok ağrıma gidiyor. *

    (bkz: böyle anlatınca komik olmadı tabi)
App Store'dan indirin Google Play'den alın