• 1921
    eksisözlük'ten... (git z: 26 aralık 2011)

    --- alıntı ---

    mekteb-i sultani, sultani mekteplerinin farkını bilmeyenler tarafından bok atılmaya çalışılan türkiye' nin en büyük kulübü.

    sultani mektebi tüm liselere osmanlı zamanında verilen isimdir, lise=sultani mektebi. atatürk eskişehirde ki sultani mektebini kastetmiştir nutkunda, şikeye şaibeye batmış ellerinizi hem atatürk' ten hem de galatasaray' dan çekiniz lütfen, üzerimize bulaşacak, uzak durun.

    gündüz kılıç kim bir araştır önce, atatürk' ün yanında sürekli bir erkek çocuk vardır o işte gündüz kılıç' tır, atatürk' ün en yakın arkadaşı kılıç ali paşa' nın oğlu mekteb-i sultani mezunu galatasaray efsanesi gündüz kılıç' tır.

    atatürk' ün fikri örneği, çok sevdiği tevfik fikret mekteb-i sultani müdürüdür, işgal yıllarında tek türk bayrağı taksim ve istiklalde sadece galatasaray lisesinde asılmıştır. senin kurtuluş savaşından kaçtığı için türk ordusundan bizzat atatürk tarafından kovulan zeki sporel' in ingiliz gemilerinde işgal yemekleri yerken o bayrak asılıydı lisede.

    övündüğün işgal yıllarında ki maçlarının kaptanı zeki rıza' nın meclis tutanağı;

    (5/48) (s.sayısı 19)
    hazırlama komisyonu raporu
    milli savunma bakanlığı’ndan bu hususa aid celb olunan 23 eylül 1946 tarih ve 164381sayılı yazı ile ek 21 temmuz 1924 ve 665 aded işaretli bursa (askeri) heyeti mahsusası’nca ittihaz olunan kararda, “1922 senesi nisanında milli orduya katılması için resmen gerçekleştirilen davete sağlık nedenleri ileri sürerek icabet edemediğini iddia etmekte ise de, iddiasının gerçek olmadığına ve bununla birlikte gerçek olmayan nedenlerle davete icabet etmediğine kanaat hasıl olmakla, 25 eylül 1923 tarihli kanunun ikinci maddesine göre türk ordusundan tardına oybirliği ile karar verildi” denilmektedir.

    senin kaptanın sağlık sorunlarını bahane edip kurtuluş savaşından kaçıp işgal kuvvetleriyle maç yapmayı seçtiği için şerefli türk ordusundan tard edilmiştir 1923' de. belgesiyle yazıyoruz, işkembeden sallamadan.

    bir kulupte fransızlık mı arıyorsun, fenerbahçe' nin tüm kurucuları hangi liseden mezun ? kuruluş yıllarında hangi lisede antreman yapmış, forma renkleri hangi liseden alınma iyi araştır, 500 yıllık türk lisesi olan galatasaray lisesinden mi yoksa o zamanlar tamamen fransa' nın malı olan saint joseph yani halkın 1900' lü yıllarda dediği gibi rahipler mektebinden mi?

    lütfen o şikeye, şaibeye bulaşmış ellerinizle yaklaşmayın bu kulübe, hem mide bulandırıyorsunuz, hem pisliğinizi bulaştırmaya çalışıyorsunuz.

    uzak durun, yaklaşmayın.

    --- alıntı ---

    http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=26721991
App Store'dan indirin Google Play'den alın