resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 6506
    kendisinden en yakın arkadaşlarından vazgeçilmesi isteniyor. nedeni ise arkadaşlarının fenerbahçeli olması.

    peki biz fenerbahçeli en yakın arkadaşlarımızdan vazgeçebilir miyiz?

    benim çocukluktan beri en yakın arkadaşım fenerbahçe'yi tutuyor. vaz mı geçeyim ondan? hepimiz vaz mı geçeceğiz?

    kendimizin yapmayacağı şeyi gencecik bir adamdan niye istiyoruz? bizim gıcık olduğumuz adamlarla arkadaşlık kurmasın istiyoruz. bu hakkı bize kim veriyor? sakn galatasaray sevgisi, vs.. demeyin. onun en çoğu arda turan'da var. cocuk yaşta kale arkasında hagi'nin attığı gole seviniyordu. belkide florya'da aç aç dolaşıp çok sevdiği futbolcuların peşinde koştu.

    yahu arkadaş biz genç bir adamın kimlerle dolaşıp kimlerle takılacağını belirlemeyi istiyoruz. ben size en yakın arkadaşlarından ahmet, mehmet, vs.. ile takılmayın desem ne dersiniz? siktir lan sana mı soracağım? diyeceksiniz. ben olsam öyle derim.

    sizin mahallenizde çoğu kesimin sevmediği orta yaşlarda olan bakkalın naber lan x dese siz siktir lan oradan mı dersiniz? yoksa yaşça büyük olduğundanve mahallenin önde gelenlerinden olduğundan saygısızlık etmemeye mi çalışırsınız? üstelik herkes size bakarken. işte biz herkesin onu izlediği yerde arda'dan bunu yapmasını istedik.
    bazılarımız ise niye böyle söylettiriyor diyor. yahu adamın çocuğu yaşında olduğundan ve uslübu genelde öyle olduğundan söylüyor. gidip 35-40 yaşlarındaki bir adama o tarz hitap edemez. çünkü yaş olarak çok büyük fark yoktur. arda onun en küçük çocuğundan bile daha küçük yaşta sayılır. biz mahallemizdeki ufak çocuklara naber lan velet demiyor muyuz? lütfen biraz empati beyler.

    çok sevdiğimiz birisinin aniden gitmesi bize çok koydu ve içimizdeki sevgi nefrete dönüşüyor lakin duygularımıza hakim olmalıyız. sevdiklerimizin yanımızda olması kadar gitmelerinin de onların bir hakkı olmasını unutmayalım. hepimizin inşallah çoluğu çocuğu olacak ve onlarında birer hayatı olacak. yaşları kemale erince her kuş gibi yuvadan uçup gidecekler. o zaman gitme mi diyeceksiniz? doğanın kuralı bu. vakit geldi mi kuşlar yuvadan ayrılır. her ne kadar kalmak istiyorum deseler bile...

    evet arda'nın hataları olmuştur ama 24 yaşındaki genç bir adamın yapacağından daha az olmuştur.

    bu memleketin bir kuralı vardır. başarı hiçbir zaman cezasız kalmaz. tepeye çıkanları el birliğiyle dibe çekeriz.

    yüzünden gülücük eksik olmayan, espri üzerine espri yapan çocuğun gözlerinden yaşı eksik etmeyerek ağlattık. artık o çocuk gülmüyor. eskisi gibi gülebilmek için başka memleketlere gitti. onu tanıyanın az olduğu yere. bir nevi sürgün ettik çocuğu. içi kan ağlayarak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın