• 21
    transfer sezounu gelip çattı sayılır. bende biraz fikir yürüteyim dedim. bölge bölge ayırarak transfer için gerekli olup olmadığı ve eğer gerek varsa kimler olabileceği hakkında yorum yapacağım.

    kaleci: muslera oldukça güven vermekte. sakatlık durumunda da ufuk idare edecektir. bu nedenle bir transfere gerek yok.

    sağ bek: eboue, sabri ve serkan varken transfere gerek olmayan bölgedir fakat son haftaların yıldızı eboue'nin afrika uluslar kupasına gidecek olması ve sabri'nin sakatlığı kafaları karıştırmakta. her şeye rağmen eboue gitse ve sabri iyileşmese bile geçici olarak ujfalusi bu bölgeyi idare eder. afrika uluslar kupasında sonra da eboue'nin gelmesiyle ujfalusi yerine döner. sonuç olarak her ne kadar sıkıntı yaşayacakmışız gibi görünse de bu bölgeye transfer biraz lüks kaçar. daha acil bölgelere transfer daha doğru olur kanısındayım.

    stoper: aslında ilk devrenin ortasına kadar gökhan ve servetin güven vermemesi sebebiyle bu bölgeye bir transfer yapılması gerektiğine inanıyordum ama semih'imiz bu bölgeye öyle bir yerleşti ki buraya transfer istemek saçmalık olur. ujfalusi, semih, gökhan ve servet burayı rahatlıkla idare eder. sonuç olarak buraya transfer gereksizdir.

    sol bek: 1-2 sezondur çok kötü oynayan hakan baltanın bu sene ki yükselişi, yerli oluşu ve yedeğinin de şans verildiğinde toparlanacağına inandığım çağlar'ın olması bu bölgeye transferi gereksiz kılıyor. taiwo isimi geçmekte bu bölge için fakat sol beke de yabancı bir oyuncu yerleştirirsek çok sıkıntı yaşarız. en azından bu sene için hakan balta yeterlidir diyor ve bu bölgeye transfer gereksizdir diyorum.

    sağ açık: kazım bu bölgeyi ne kadar dolduruyor emin değilim. aydın yılmaz ne yazık ki yeterli bir yedek bile olamıyor. galatasaray'ın bu sene takımdaki en büyük eksiği kanat oyuncularından yeterli verim alınamaması. bu bakış açısıyla buraya ligimizin en kaliteli ve umut vadeden kanat oyuncusu olan amrabat gayet ideal olacaktır. içinizden bu bölgede yabancı kullanacaksak 6 yabancı sınırına takılmaz mıyız diye geçirebilirsiniz. fakat eboue afrika uluslar kupasına gidecek ve final oynarlarsa * 7 haftaya yakın olmayacak olması bu transferi mantıklı kılıyor. ayrıca ileride olası bir sakatlık durumu da meydana gelebilir. o yüzden amrabat gayet ideal. eğer kayserispor zorluk çıkarması halinde 2. alternatif gökhan töre olmalıdır. yerli olması da cabası. sonuç olarak amrabat ve gökhan töre ikilisinden biri alınmalıdır.

    defansif ortasaha: melo ve ceyhun varken gerekli olmayan bir transferdir. gerekirse ayhan da bu yükü geçici süre ile kaldırır. sonuç olarak transfer gereksizdir.

    ortasaha: selçuk, engin, yekta ve ayhan'ın varlığında bu sene için gereksiz duran transferdir fakat gelecek için alper potuk veya veysel sarı olabilir. kadro genişliği sağlamak ve geleceğin galatasarayını yaratmak için alınabilirler. seneye 3 kulvarda yarışılacağı düşünülürse* alper potuk iyi bir transfer olabilir.

    ofansif ortasaha: bu bölgeyi bu sene için engin idare ediyor aslında. fakat 4-4-2de ofansif bir ortasahaya pek fazla gerek yok. ileride fatih terim 4-5-1'e geçmeye niyeti varsa buraya da bir transfer olabilir.

    sol açık: bu senenin açık ara en kötü transferi riera aslında bize emre çolak'ı bize kazandırdı. her ne kadar gollere direk katkıda bulunamasa da gerek tekniği gerekse son senelerin aksine yükselen kondisyonu ve gücü ile bu bölgeyi hakediyor. ama sadece emre çolak'a sol kanadı emanet edemezsiniz. bu sebeple buraya bir transfer olmalı bence. basında adı geçen olcan'dan şüphelerim var. gökhan töre alınırsa bu bölgede oynatılabilir gönül rahatlığıyla. yabancı alternatifler de düşünülebilir fakat yine yabancı sınırına takılacak olmamız düşündürücü. sonuç olarak yerli bir sol açık olmalı diyorum. ilk alternatif gökhan töre, 2. alternatif özgür çek.

    forvet: bu bölgede her ne kadar zengin görünsek de aslında toplamda 3 tane forvetimiz var. olası 2 sakatlıkta çok sıkıntı yaşarız. bu sebeple yerli bir forvet şart gibi duruyor. ama kaliteli bir yerli deyince aklıma kimse gelmiyor malesef. hakan ünsal'ın açıkladığı turgut doğan şahin'i çok izleme şansım olmadı ama galatasaray'ı kaldırabilecek bir forvet midir tartışılır. mevlüt olabilir, muhammet demir olabilir, cenk tosun olabilir. sonuç olarak transfer şart diye düşünüyorum.

    özet geç diyenler için: yerli ya da yabancı bir sağ açık, yerli bir sol açık ve yerli bir forvet alınarak playoffa kadar şampiyonluğu garantileyecek bir kadro kurabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın