resim
Rıdvan Dilmen
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:62
Uyruk:Türkiye
  • 2061
    tv izlediğim zamanlarda izlerdim kendisini. zaman zaman mantıklı yorumlar yapıyor. futboldan falan anlamıyor diyenlerin gözü kararmıştır. bu adamın cvsinde profesyonel futbolcu yazar seninkinde ne yazıyor da adamın futboldan anlamadığını idda ediyosun? tekniksel analiz yapabiliyodu 2 sene önce falan ben izlerken ve futbolun içinden geldiği belli oluyodu özellikle golcülerin kaçırdığı ve attığı pozisyonlarda. çünkü bu adam da ordan geliyor topçunun ne düşündüğünü ne hissettiğini biliyor.

    dünkü dediklerine gelecek olursak; baroş değil bienvenudan emenikeden bile daha iyi bi golcüdür. o abarttığınız emenikenin kaç golü var rusyada? kaç maçta gol atmış? bi de baroşa bakın; kaç gol atmış, kaç farklı maçta gol atmış. sen şimdi çok anlıyosun! ya futboldan çok gol attıktan sonra kaç maçta attığının ne önemi var diye. devamlılık diye bişey var belki sen önemsemiyosun ama bütün hocalar önemser. emenike barostan daha güclü, daha dayanıklı olabilir belki hatta daha hızlı da olabilir ama bunlar daha iyi olduğu anlamına gelmez. baroş emenikeden daha teknik, daha bitirici, daha tecrübeli, daha iyi topsuz oyun oynar, nereye koşacağını emenikeden daha iyi bilir, neyi ne zaman yapacağını daha iyi bilir, daha iyi pas atar** daha sayarım da yoruldum. baros liverpoolda oynamış hatta bu yetmemiş bi de şampiyonlar ligi kupası almış. emenike napmış? diyeceksin birisi genç birisi yaşlı ama kendini kandırıyosun emenikenin liverpoola gidemeyeceğini sen benden daha iyi biliyosun. sonra diyeceksin liverpoola gitmiş de duramamış orda geri gelmiş, kariyeri düşüşte falan filan. belki eski gücünde değil, eski hızında değil baroş ama mental özellikler var ya hani onlar kaybedilmiyor yaşlandıkça, tekniğini de kaybetmemiş gördüğün gibi. yani elmanderden de göreceğin gibi premier ligde öyle vasat adamları oynatmamayı geçtim transfer etmezler. bak burdan gidenlere emre, tuncay, tugay,kral. unutmayın ön liberoları kıyaslamıyosunuz forvetleri kıyaslıyosun. kusura bakmasın emenike ama emenikeyi ben öküz gibi güçlü diye tanımlıyorum. koyarsın karşısına güçlü bi stoper durdurur. ama baroşu durdurmak için güçlü, hızlı stoper yetmez en az onun kadar akıllı ve tecrübeli olması lazım. nasıl ki alex bu ülkenin en iyi 10 numarasıysa baroşla elmander de burakla beraber en iyi forvetleridir. emenike gitmese de giremezdi ilk 3e. ha bak bi arkadaş asist sayılarını koymuştu baroşun 5 asisti var emenikenin kaç asisti var? tamam zenci hayranlığın olabilir ama kendine sakla be rıdvan.

    sonuçta çok da garipsememek lazım. ben de bi fenerliyle konuşurken en az rıdvan kadar subjektif olurum. bi fenerliye karşı mustafa sarp > mehmet topuz du geçen sene benim için. sonuçta onu da dinleyen milyonlarca galatasaraylı var. objektif olduğu zamanlarda en iyi yorumculardan biri ama fenerliliği tutunca gülerek izliyoruz ailecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın