resim
Rıdvan Dilmen
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:62
Uyruk:Türkiye
  • 2055
    spor programlarında konuşan diğer yorumculara kıyasla, kamera karşısında olduğu zaman düzgün konuşan, iki cümleyi bir araya getirmeye başarıp etrafa hakaretler yağdırmadan ve bağırmadan polemiğe girmeden konuşabilen ender yorumculardan biridir kendisi. bu yüzden en iyi futbol yorumcularından biri olarak görülür. fakat kesinlikle iyi bir futbol yorumcusu değildir. futboldan anlamadığını iddia edecek değilim burada fakat yorumlama işini pek beceremez aslında.

    futboldan anlar ama futbol bilgisi kısıtlıdır. ortalama bir spor yorumcusunun tanıması gerektiği adamları tanımaz mesela. hırvatistan maçında corluka'ya sol bek demişliği vardır örneğin. ha birde yorumcu dediğin maçın ortasında daha fazla izleyemeyeceğim diye yayını bırakıp gitmez arkadaş. *

    bazen de bu arkadaş, artık fanatikliğinden midir yoksa topçulardan anlamamasından mıdır bilemiyorum, saçma sapan futbolcu kıyaslamalarına girer yada taraflı tarafsız herkesin çok iyi oynadığını düşündüğü oyuncuları kötü oynuyor, kaçak oynuyor, büyük takım futbolcusu değil diye eleştirir. bu saçmalıklarına son olarak bienvenu ve baros'u aynı kefeye koyarak ve emenike'nin baros'tan daha iyi santrafor olduğunu iddia ederek yeni bir boyut kazandırmıştır. ha birde ujfalusi için kaçak oynuyor demiştir.

    arkadaş sen nasıl bir kafadasın da bienvenu ve baros'u bir tutuyorsun. hayır yani ya fanatik tarafın ortaya çıktı yine galatasaray hakkında yorum yaparken, yada baros'un kariyerinden falan bihabersin. hangisinin daha kötü olduğuna karar veremiyorum. ikinci olarak emenike'nin baros'tan daha iyi olduğunu iddia etmişsin. daha doğrusu baros büyük takım gölcüsü değil, büyük takım gölcüsü dediğin emenike gibi olmalı demişsin. şimdi bu kanıya nasıl vardığını çok merak ediyorum. emenike'nin büyük takımda performansını gördün de mi böyle konuşuyorsun? tek sezon karabük'te oynadığı futbola bakarak emenike baros'tan iyi diyorsun utanmadan. nedir abi senin futbolcu kıyaslarkenki kıstasın? tamam emenike tank gibi adam yıkılmıyor ikili mücadelelerde top saklıyor falan eyvallah ama bunları zamanında mehmet yıldız'da yapıyordu mesela. ee mehmet yıldız daha mı büyük golcü oldu baros'tan? nesi var abi emenike'nin bu kadar? bank asyada gol kralı oldu süper ligde de bir sezon iyi oynadı diye hemen büyük takım forveti mi oldu bu adam?

    güne göre yorum yapmak buna denir işte. zaten kendile de çelişiyorsun. torres'i ben beğenmem diyorsun sonra dönüp emenike baros'tan iyi. arkadaş torres son 1-2 senedir çok büyük bir form düşüklüğünde tamam kabul ama bu adamın atletico madrid ve liverpool ünlerinde çılgın attığını bilmiyor musun sen? izlemedin mi o maçları? hadi unuttun onları, euro 2008'de ispanya finalde almanya'yı ezip şampiyon olurken de mi izlemedin torres'i? almanya'ya attığı o golü de mi görmedin?

    neyse sonuç olarak rıdvan dilmen iyi futbol yorumcusu falan değildir hocam. bizdeki standartlar o kadar düşük ki bu adam diğerlerinin yanında çok iyiymiş gibi duruyor. budur yani. kötünün iyisidir daha da fazlası değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın