aynı isimdeki diğer başlıklar:
resim
Lorik Agim Cana
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Önlibero
Yaş:41
Boy:1.86
Uyruk:Arnavutluk
  • 2179
    melo ile birebir aynı görevde ve mevkiidedir. melo selçuk kıyaslaması ile alakası yoktur.
    melo'nun da cana'nın da görevi defansla ortasaha arasında köprü mahiyetinde olmalarıdır. hernekadar bu bölgedeki oyuncunun olmazsa olmaz özelliği sertlik ve mücadele ise de bu özellik zaten ön liberoların tamamında olduğu için fazladan top tekniği veya zeka oyuncuyu ekstra yapar.
    bu bakımdan cana klasik ön libero özelliklerini taşıyan ama fazla bir ekstrası olmayan bir oyuncuydu. ama mücadeleci yapısının yüksek olması ve çılgınca koşarken uçuşan saçları taraftarın sevgilisi olmasına yetiyordu.
    melo ise cana'daki standart ön libero özelliklerinin üzerine ekstradan top tekniği* ve isabetli uzun paslarıyla çok daha ekstra bir orta saha.
    bugün ön liberosu alper potuk, ya da cana olan 2 takımın birbirinden güç dengesi olarak pek farkı yoktur. ama ön liberosu melo olan 3. takım diğer 2 takımdan 1 gömlek üstündür.
    bu takımı geçen seneden farklı yapan 5 neden sayılacaksa ön liberodaki cana-melo değişikliği mutlaka bu nedenlerden biri olacaktır. dolayısıyla bu gereksiz cana muhabbetinin de artık bırakılması doğru olur diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın