2011-12 EuroLeague Kadınlar A Grubu 9.Hafta Maçı
17:00 Abdi İpekçi Spor Salonu
75 - 67
  • 3
    maça hiç ilgi yok. umarım 8 aralık 2011 galatasaray montepaschi siena basketbol maçından önce salon boş kalmaz, öyle bir durumda kızların moralinin ne durumda olacağını düşünemiyorum. ayıp lan yapmayın etmeyin 2-3 saat önce gelin. (u: :()

    --- alıntı ---

    galatasaray medical park, kadınlar euroleague a grubu dokuzuncu maçında 8 aralık perşembe günü ile çek cumhuriyeti temsilcisi zvvz usk prague ile karşılaşacak. abdi ipekçi spor salonu'ndaki mücadele saat 17.00'de başlayacak ve karşılaşma gstv'den canlı yayınlanacak.

    grubundaki son maçta kaunas'ta litvanya temsilcisi vici aistes'i 66-84'lük skorla mağlup eden takımımızda epifaniya prints 16 sayı üretirken, 13 olan kariyer sayı rekorunu kıran kaptan ışıl alben (gbkz: 5/6 saha içi isabetiyle 15 sayı, 4 ribaund ve 5 asist içeren muazzam bir performans sergiledi ve maçın yıldızı oldu). maçın üçüncü periyotta kopması sebebiyle diana taurasi çok fazla süre almadı.

    galatasaray medical park tkbl'deki son maçında da istanbul'da efsane kaptanlarımızdan derya özyer'in çalıştırdığı optimum ted ankara kolejliler'i 86-73'lük skorla mağlup etti. karşılaşmanın en can alıcı kısmı takıma yeni katılan amerikalı pivot sylvia fowles'in kadroda yer alması ve sahaya çıkmasıydı. merakla beklenen tina charles & sylvia fowles pota altı ikilisinin ilk kez bir arada oynadığı an, maçta 17:04 idi. verimi artan charles 17 sayı, 11 ribaund ve 5 asist ile oynadı ve maçın da en skorer ismi, ayağının tozuyla fowles oldu 18 sayı kaydederek.

    kadınlar euroleague a grubu'nda sekiz maçta yedi galibiyet ile ikinci sırada yer alan takımımız ortalama 78 sayı üretti ve potasında 70,1 sayıya izin verdi. iki sayılık atışlarda % 47,2 ve üç sayı çizgisinin gerisinden % 36,0 isabet yakalayıp, serbest atış çizgisinde ise % 79,6 ile oynadı. ribaund ortalaması 37,6 olan galatasaray medical park, maç başına 15,5 asist yaptı, 8,5 top çaldı ve 13,0 top kaybetti.

    galatasaray medical park'ta 6 oyuncu maç başına 23 dakika ve üzeri süre aldı. 30 dakika eşiğini geçen iki isimden biri olan diana taurasi 18,5 sayı, 4,0 ribaund ve 3,4 asist ve tina charles da 16,9 sayı, 9,3 ribaund ortalamaları yakaladı.

    prag'ta zafer

    iki takım arasında oynanan ilk maç prag'taki folimanka spor salonu'nda gerçekleşti. karşılaşma ev sahibi ekibin 11-0'lık serisiyle başlamış ancak ikinci çeyrekte ceyhun yıldızoğlu'nun oyuncuları toparlanıp devreye 34-31 ile girmişti. takımımız üçüncü periyotun sonlarında 48-49 ile maçta ilk kez öne geçti. geçtiğimiz sezonun euroleague en değerli oyuncusu alba torrens dördüncü çeyreğe inanılmaz başlayıp üst üste 10 sayı buldu ve takımımızı 53-57 ile öne çıkardı. usk prague pes etmedi ve mini bir geri dönüş yaparak 67-60 ile yeniden üstünlüğü ele aldı. taurasi'nin yeniden oyuna dahil olmasıyla oyuna tutunan galatasaray medical park, yıldız oyuncunun 5 sayısı ve ışıl alben'in üç sayılık isabetine yaptığı asistle 70-72'lik skoru bulup bir kez daha öne fırladı ve rakibini bitime 02:18 kala molaya itti. maç sonun özellikle alba torrens ile çok iyi oynayan takımımız, son dört dakikada rakibine sayı izni vermeyip maçı 14-0'lık seriyle tamamladı ve karşılaşmayı 70-78'lik skorla kazandı.

    bu karşılaşmada galatasaray medical park'ta alba torrens 7/13 saha içi isabetiyle 23 sayı üretip, 6 asist ve 4 top çalma içeren bir performansla oynadı ve takımımıza liderlik etti. tina charles 18 sayı, 11 ribaund ile double-double yaparken, pota altında ona yardım 11 sayı ile ivanka matic'ten geldi. kaptan ışıl alben de geceyi 7 sayı, 3 asist, 3 top çalma ile bitirdi.

    zvvz usk prague

    antrenörlüğünü çek cumhuriyeti'ni de çalıştıran lubor blazek'in yaptığı çek temsilcisi a grubu'nda 5 galibiyet 3 yenilgi ile dördüncü sırada yer alıyor. ilk iki maçında bourges basket'e 51-63 ve galatasaray medical park'a 70-78 kaybeden usk prague, sonraki altı maçta yalnızca bir yenilgi aldı ve formunun zirvesinde denilebilir. bu mağlubiyet kendi sahalarında ummc ekaterinburg'a karşı 59-74'lük skorla oldu. çek ekibinin dikkatleri üzerine çektiği maç ise grubun lideri olan ispanya temsilcisi ros casares'i valencia'da 59-67'lik skorla mağlup etmesiydi.

    takımın en skorer ismi 15,6 sayıyla wnba takımlarından los angeles sparks'da da oynayan forvet delisha milton jones oldu. kadınlar avrupa şampiyonası'nı dördüncü sırada bitiren çek cumhuriyeti'nde usk prague'dan beş oyuncu bulunmaktaydı. yıldız forvet eva viteckova 13,5 sayı ortalaması yakaladı. genç şutör guard katerina elhotova maç başına 8,5 sayıyla oynadı. pivot ilona burgrova'nın yanı sıra michaela zrustova, katerina bartonova ve petra kulichova'yla birlikte çek cumhuriyeti'nin temelini oluşturdu usk prague. kadrosunda ayrıca halcon avenida'dan gelen, 13,1 sayı ortalamasıyla oynayan forvet anna montanana ve brno'dan transfer edilen isveçli guard frida eldebrink bulunuyor. çek temsilcisinin son hamlesi, wnba efsanesi olan (tüm zamanlar maç başına en çok asist yapan isim) portekizli oyun kurucu ticha penicheiro oldu. son 4 maçta forma giyen yıldız oyun kurucu 6 asist ortamalayla oynuyor. takım kadrosunda, bu sezon şampiyonluk yaşayan minnesota lynx'den 13,6 sayı ve 5,9 asist ortalamarıyla kariyerinin en iyi dönemini geçiren lindsay whalen de bulunuyor.

    sekiz maç sonunda ortalama 69,6 sayı üreten rakibimiz, potasında 70,1 sayı gördü. iki sayılık atışlarda % 45,6 ve yayın gerisinden % 32,1 ile atan litvanya ekibi, serbest atış çizgisinde de % 77,4 isabet yakalayabildi. ribaund ortalaması 34,8 olan vici aistes, ortalama 11,9 asist üretti, maç başına 7,1 top çaldı ve 14,0 top kaybetti.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın