• 53
    yazdıkları doğru falan değil. aziz yıldırım 138 yılla falan yargılanmıyor. buradaki cahil gençlerin bunu böyle anlamasını kabul edebilirim, ama yılmaz özdil gibi aydın geçinen birinin bunu bilmemesi mümkün değil. yalan üzerine ucuz popülizm yapıyor.
    atıyorum x suçundan 3 ila 8 yılla yargılanıyorsanız, suçlu bulunmanız halinde alacağınız ceza alt sınır olan 3 yıldır, 8 yıl değil. mahkemelerde çok istisnai durumlar dışında her zaman alt sınırdan ceza verilir. siz kalkıp bütün suçlamaların üst sınırlarını üstüste ekler toplarsanız böyle 138 yıl gibi saçma ve ucuz popülizm kokan rakamlar çıkar ortaya.
    aziz yıldırım hakkındaki suçlamalardan suçlu bulunursa yaklaşık 20-25 yıl arası ceza yiyecek. iyi hal, geçmişte suç işlememe vs.ler eklendiğinde yatacağı süre 7-8 yıl. bu 7-8 yılın içinden de şu ana kadar içeride tutulduğu süre düşülecek.

    ayrıca şahsi fikrim şudur ki; 13milyonluk hazine arazisini avanta alıp 4bintl.'ye tescil ettirmek, 120milyon euro değerinde bir kulübü kullanarak insanları tehdit etmekten, maç satın alıp bahis oynayanların paralarını iç etmekten, gazeteci tehdit edip korkutmaktan daha büyük bir suç değildir.
    ayrıca o cezasını çok bulduğu başkanının gizli tanıkların ifadelerine göre futboldan çok başka konulara sapmış olabileceğinin belirlendiğini de yılmaz özdil'in bilmemesine imkan yok. zira bir gazetecinin şike iddianamesini okumadan şike ile ilgili yazı yazacak kadar yüzsüz ve pişkin olabileceğine ben ihtimal vermiyorum. bu yazar yılmaz özdil bile olsa.
App Store'dan indirin Google Play'den alın