• 1558
    içlerinden biriyle ekşi sözlük'te şöyle bir diyalog yaşadım:

    önce bir entry girdim:

    --- alıntı ---

    şike konusunda canı yanan kulüp. taraftarları doğal olarak soruyor, "neden biz? neden biz?" diye... öncelikle, sadece siz değilsiniz. beşiktaş, trabzonspor, sivasspor, ibb de işin içinde. niçin tek acı çeken kulüp olarak kendinizi görüyorsunuz. beşiktaş'ın da yöneticisi, teknik direktörü içeride. beşiktaş bu insanlarla bağlarını hemen kesti. fenerbahçe'nin de aynı refleksi göstermesi gerekiyordu. gösteremedi. çünkü bu kulüp artık aziz yıldırım'ın. bu taraftar artık aziz yıldırım'ın. fenerbahçe taraftarı her zaman başarıya ve güce tapar. bu yeni bir şey değil. aziz yıldırım da bu gücü temsil ediyordu. mafyatik ve dokunulmaz... kazanmak için ne yapıyorsa yapsın, fenerbahçe kazandığı sürece haklı. tam fenerbahçe profiline uygun.

    ikincisi de melih şabanoğlu'ndan gelsin:

    "fenerbahçe ülkedeki rejimin değiştiğini 1923'te de anlamamıştı ve ankara'ya karşı istanbul'dan yana tavır almıştı (1930'lara kadar). fenerbahçe bu konuda (yani şike konusunda) rejimin değiştiğini hâlâ anlamamışa benziyor. halbuki 6222 sayılı yasanın çıkmasıyla türkiye'de futbol rejimi değişti."

    yani kulübün genlerinde olan jetonun geç düşmesi sendromu devam ediyor. gülü seven, dikenine katlanır.

    --- alıntı ---

    sonra mesaj geldi:

    --- alıntı ---

    orpro: (#26434199) oha a.q. fenerbahç.e kurtulus savasına destek verdi!!!! terbiyesizlik yapma!
    pekinde sonbahar: onun için atatürk'e karşı düzenlenen izmir suikastinde başkanlarınız doktor nazım bey idam edildi, salih paşa'ya atatürk'ün emriyle siyaset yasağı kondu...
    orpro: bak bakalım bu adamlar kac yılında baskanlık yapmıs:

    http://tr.wikipedia.org/...kanlar%C4%B1_listesi

    bilip bilmeden te allaam
    pekinde sonbahar: "1916-1918 yılları arasında, fenerbahçe kulübü başkanlığını yürüttü. osmanlı devleti’nde son talat paşa hükümeti içinde maarif nazırı olarak yer aldı. devletin yenilgisi ile biten i. dünya savaşı’ndan sonra avrupa’ya kaçtı ve 1922’de yurda dönebildi."

    aşsldkfjşlskdfj
    orpro: ee suikast tarihi?
    pekinde sonbahar: 1926'da yapılıyor. başkanınız yurda döndükten dört yıl sonra. bu ilk başkanlarınızın atatürk ve cumhuriyet karşıtı, istanbul hükûmeti yanlısı ittihatçılardan kurulu olduğu gerçeğini değiştiriyor mu?

    ayrıca:

    "şehzade ömer faruk osmanoğlu efendi (27 şubat 1898, istanbul – 28 mart 1969, kahire) son osmanlı halifesi ii. abdülmecit'in oğlu, son osmanlı padişahı sultan vahdettin'in damadıdır.

    1919-1924 yılları arasında fenerbahçe spor kulübü'nün başkanlığını yapmıştır."

    eminim faruk osmanoğlu da vahdettin'in damadı olarak kurtuluş savaşı'na canla başla gönül vermiştir.
    orpro: elbette değiştiriyor!!! 1915 le 1927 aynı mı?????
    pekinde sonbahar: rakamları çarpıtma. 1918 ve 1926... kıvırmaya çalışıyorsun, bari rakamları çarpıtma. kurtuluş savaşı'ndaki damat başkanınızı da görmezden gel... oooh ne güzel.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın