• 301
    lige bile torpilli alınmıştır.her şey son paragrafta gizli.

    kuruluş öyküsü;

    --- alıntı ---

    kayseri’de stadyum yapılmıştı ama liglerden temsil eden profesyonel bir takımı yoktu. taraftarlar kayseri’de oynanan amatör küme maçlarını heyecanla takip ediyorlardı. kayseri’yi türkiye şampiyonalarında demirspor, şekerspor, sümerspor, karagücü , havagücü gibi kayseri’nin köklü takımları temsil etmekte idi. bu takımların yer yer başarılı sonuçlar almasına rağmen, bu başarılar kayseri kamuoyunu tam olarak tatmin etmiyordu. kısaca kayseri’yi tam anlamda türkiye genelinde temsil edilemiyordu. bu da kayseri için bir noksanlıktı.

    zamanın futbol federasyon başkanı orhan şefik apak, 1965 yılında futbolu türkiye geneline yaymaya çalışmak için büyük bir kampanya başlattı. her ilden en az iki amatör takımın birleşmesi ile şehrin ismini taşıyan bir takım kurmaları halın de o il türkiye 2.ligine şartlar uygunsa almaya çalışıyordu. anadolu’da bir çok şehir bunun üzerine şehrin ismini taşıyan bir çok takım kurdular ve liglere müracaat ettiler. kayseri’nin ileri gelenleri türkiye genelinde bu kampanyaya müracaat etmek için kayseri ismini taşıyan bir takım kurmak için çalışmalara başlatıldı.
    bir çok kere bir araya gelen kayseri’nin ileri gelenleri bir netice alamadı. 1966 yılına kadar bir çok takım liglere müracaat ettiler ve direkt olarak 2.ligde oynamaya başladılar. takım sayınısın artması ile diğer takımları yeni kurmayı düşündükleri 3.lige alacaklarını tff duyurdu. bunun üzerine kayserispor’un kuruluş işlemlerine hız verildi.

    1966 yılının haziran ayına gelindiğinde halen işlemler neticelendirilememişti. şehrimizin spor otoriterlerinden merhum necdet soner ile rauf işıldar zamanın bölge müdürü ibrahim bamyacıoğlu’nu ziyaret ederler. necdet soner 150 bin nüfuslu kentimizden söz ederek ikinci profesyonel ligde oynayacak kulübün kurulması bamyacıoğlu’na açarak fikrini sorarlar. spora gönül vermiş bamyacıoğlu arkadaşlarına napolyonun "para para para" sözünü tekrarlar. "profesyonel kulüplerin maddiyatla yaşayabileceğini bununda şimdilik mümkün olmayacağını imkan sağlanırsa memnun olacağını " söyler.

    necdet soner ve rauf işıldar birkaç gün sonra tekrar buluşurlar. kayseri sosyal faaliyetlerin her zaman destekçisi olan ve kayseri’lilerin kurmuş olduğu işçi kredi bankası genel müdürü rifat gönen’e giderler. spora da eğilmesini böyle bir kulübün kurulmasında öncü olması için ricada bulunurlar. rıfat gönen maddi olanağın spor sever kayseri’lilerden temin edilebileceğini kendisine düşen görevi seve seve yapabileceğini vaad eder.
    bu görüşmeden sonra kayseri’nin ileri gelenleri şeker fabrikasında kuruluş toplantısını yaparlar. bu toplantıda erciyesspor, sanayispor ve ortaanadoluspor kulüplerinin birleşmesi kararlaştırıldı. çeşitli kulüplerimizin tüzüklerinin temini için mektuplar yazılır. daha önce eskişehir’de vali muavini olan osman gümrükçüoğlu eskişehir’e giderek eskişehirspor’un tüzüğünü getirdi. tüzük komisyonunda eskişehirspor ve fenerbahçe’nin tüzükleri incelettirildi. eskişehirspor’un tüzüğü bünyemize uydurularak mücahit pekçetinkaya tarafından daktilo edildi. şehrin ileri gelenleri bir araya gelerek bir genel kurul düzenlenir. bu genel kurulda yapılarak, 01 temmuz 1966 tarihinde kayserispor’un kurulun kuruluş işlemi resmiyette tamamlanmış olur. forma rengi ise lav edilen erciyesspor’un renkleri olan sari - kirmizi oybirliği ile kabul edilir. kulübün arması da, mavi renkler ile erciyes daği altında ise sarı zeminde kırmızı k ve kırmızı zeminde sarı s harfi altında ise 1966 yılı yazmaktadır. ismi logosu ve forma rengi kabul edildikten sonra bir dilekçe ile beden terbiyesi bölge başkanlığı kanalı ile ankara genel müdürlüğüne gönderilir. zamanın futbol federasyon başkanı merhum şeref apak geç kalındığından ikinci lige alınamayacağımız cevabını bölgeye gönderir.

    bu cevap kayseri’de adeta bomba etkisi yapar. bunun üzerine şehrin eleri gelenleri tekrar bir araya gelerek toplantı üstüne toplantı yaparlar. toplantıya katılanlar biliyorlardı ki bu birlikteliği bir daha sağlayamayacaklarından bu fırsatı kaçırmak istemiyorlardı.
    yine bu toplantıların birinde necdet soner tayyare fabrikasına (hava ikmal bakım merkezi) ibrahim bamyacıoğlu ve rauf işıldar’ı öğle yemeğine davet eder. yemekte sportif sohbet esnasında; orhan şefik apak’a bölge müdürü ibrahim bamyacıoğlu’nun mektup yazması istenir. stadyumu ve şehir gezmesini ve kayserispor’un liglere alınmasın ısrarla ister. sayın bamyacıoğlu’nun genel müdürlüğe yazdığı mektup üzerine türk futbol federasyonu başkanı orhan beyin telefonla kayseri’ye geleceğini duyurur.
    bunun üzerine kayseri’in ileri gelenleri orhan şefik apak’ı havaalanında karşılarlar. havaalanından doğruca stadyuma götürerek tesisleri gösteriler. tesisleri seven apak kayseri’nin ikinci lige alındığını müjdeler.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın