• 56
    sayın başkanım,

    ben bu mektubumda kulübün hisse senetlerine değinmek istiyorum. ilk seçildiğiniz günden itibaren kulübe acil nakit akışı gerektiğini biliyordunuz ve seçildiğiniz 2011 mayıs ayında kulubün hisselerinin piyasadaki birim fiyatı 400tl civarında gidip geliyordu. buna rağmen siz ilk etapta gereken nakit için hisse satışı yerine cebinizden kaynak yaratmayı seçtiniz, eyvallah tercih meselesidir. ne var ki daha sonra hisse satmaya karar verdiniz ve ilk satışınızı birim fiyatı 250tl civarında gerçekleştirdiniz. bu satış beklendiği gibi kapıda bekleyen alacaklılara borç ödemeye yetmedi. bunun üstüne bu sefer ikinci parti hisse satışına -ki en yüklü satıştır- karar verdiniz ve bunu da birim fıyatı 185tl civarında gerçekleştirdiniz. bu kısa ama çok önemli rakamlar içeren girizgahın sonunu sorumu sorarak getirmek istiyorum: hisseler bu kadar değer kaybetmişken en yüklü hisse satışını yapmayı mantığınıza nasıl anlattınız?
    mektubuma devam ediyorum sayın başkanım. galatasaray spor kulübü olarak şuan elimizdeki hisse senedi oranı %66 civarıdır ki siz başa geldiğinizde bu oran %84 idi. bu %66 oranından denizbank'tan kredi almak için yine denizbank'a teminat verdiğiniz %33'lük payı da çıkarırsak görüyoruz ki hisselerin çoğunluğu kulübün elinde değil. hemen ikinci soruma geçiyorum: bankaya rehin %33'ü çıkarınca %51 hisse sahibi kulübün -ki çoğunluk hissesi sahibi olmak demektir- toplamda 475 bin lot hissesini satarak çoğunluk hisse sahibi sıfatını kaybetme riskini almayı mantığınıza nasıl anlattınız?
    eminim ki siz, siz değilse de sizi sizden çok seven sempatizanlarınız bana "cimbombom bey, başkanımız son derece başarılı uluslararası bir iş adamı bilmiyor musun? o başarıları kazanırken illa ki risk almıştır. e o riski alan birine kalkıp risk nedir sen mi anlatacaksın' diyebilirsiniz. güzel bir yerden antitez sunmuş olursunuz, saygı duyarım. ne varki ben de cevap olarak "iyi de o riskler alınırken sayın başkanımız kendi şirketini riske atıyordu. kazanırsa kendi çıkacak kaybederse kendi batacaktı. halbuki şimdi kulübü riske atıyor. kaybederse ceketi alır gider kimse de hesap soramaz keza bundan öncekilerde de böyle olmadı mı?" derim. neyse bu son paragraf hayal ürünü olduğu için daha fazla üstünde durmuyorum.
    sayın başkanım benim iki tane sorum vardı, bu mektupta dile getirdim. ayrıca bilinmesini isterim ki bu mektubu size muhalefet olamak için değil, başkanlık koltuğunda oturduğunuz, sizin kadar benim de gözbebeğim olan kulübümüzün geleceği hakkında beyin jimnastiği yapmak için yazdığımı belirtmek istiyorum.

    son olarak bir de bonus sorum var: bir süredir adnan öztürk bey ile görüşmüyormuşsunuz diye söylentiler var. doğru mudur?

    size sağlık ve başarılar dilerim.

    saygılarımla,
    cimbombom
App Store'dan indirin Google Play'den alın