• 48
    iki sene önce ali samiyende oynanan bir galatasaray-fenerbahçe maçında gözümün önünde onlarca eski açık bileti 450-600 tl arasında fiyatlarla satıldı. o maçta kapalı alt 400 numaralı 1. grup 550 tl idi. o stadda hem de 2 sene önce o parayı verenler varsa şimdide 600 tl verecek olan taraftar vardır. yeter ki takım iyi olsun takıma taraftarın inancı olsun.

    asgari ücret ile nedne kıyaslıyorsunuz bu arada? maça gelenlerin çoğu üniversite öğrencisi zaten. gelirleri daha da az. ama asgari ücretle geçinen adamın maça gelmesi -hadi maça gelecek diyelim- 600tl lik biletlerin olduğu numaralı tribünü sececeğini mi düşünüyorsunuz? o stadın o bölümü yıllığı 5000 tl'den satıldı. bu sene o stadda 20 maç seyredecek o adam. ki seyircisiz oynama cezası alınırsa daha da az olabilir. bu 20 maç arasında hiç avrupa kupası maçı yok ve adam peşin 250 tl vermiş maç başına. şimdi fb maçının biletini o bölge için 200 tl yaparsan o adam seneye kombine alır mı? misal ben geçen sene stadı bile görmeden 1000 tl verdim 1.5 senede seyrettiğim maç sayısı 28 olacak. maç başına bana 35-40 tl'ye gelirken normal maçlar 20 tl fb maçı 60 tl olacaksa hadi beni geç ama kaç kişi alacaktır kale arkası kombinesini?

    kulüp bence minumum fiyat uygulamış bu fiyatları belirlerken. daha azı düşünülemezdi. ki 2 gün önce fiyat soranlar "1. kat kale arkası 120 tl olur mu?" diyordu. şimdi 60 tl lik fiyat verilmiş bunun için kulübe teşekkür edeceğinize burada ağlıyorsunuz ağıza alınmadık laf ediyorsunuz. fb 3 senedir 66tl'ye veriyor derbi maçlarını. ki bu sene bazı normal lig maçlarını bile o fiyata veriyordu.

    galatasaray taraftarı "hem börek durcek hem karnım doycek" anlayışından vazgeçmeli. yıldız transferi istiyorsunuz ama ayda 5 tl veremediniz gstv için. maça gel dediğimizde işiniz, dersiniz, randevunuz oluyor. olmadı böyle bilet pahalı oluyor. gelmeyeceksen gelme geleceksen gel, bu beni bağlamaz ama gelecek adamın motivasyonunu engelleme.

    600tl'ye satılacak bilet 128 adet (bilakis ebru köksal'dan alınan bilgi). ve burda o 128 kişinin üzerinden gs yönetimine giydiriyorsunuz bravo...
App Store'dan indirin Google Play'den alın