2011-12 EuroLeague 6.Hafta Maçı
20:00 Abdi İpekçi Spor Salonu
78 - 76
  • 13
    asseco grupta oynadığı 5 maçta henüz galibiyet alamadı, bu maçlarda ortalama 67 sayı atarken 78 sayı yedi. alonzo gee ve devin brown'ın takımdan ayrıldığı daha önce de belirtilmiş. her ne kadar bu durum motiejunas ve lafayette'in daha fazla sorumluluk almasını ve beraberinde toplu bir takım olgusunu getirse de alonzo gee gibi ciddi skor potansiyeline sahip olan bir oyuncunun gitmiş olması bizim için avantaj. nitekim ilk maçta da (bkz: 19 ekim 2011 asseco prokom galatasaray basketbol maçı) potamıza 4/6 saha içi isabeti ile 10 sayı bırakmıştı.

    maç öncesi euroleague sayfasında iki takımın karşılaştırmasına göz atalım:
    http://www.euroleague.net/...amp;seasoncode=e2011

    *takımımız maç başına ortalama 72.4 sayı atarken 11.4 sayı ortalamasına sahip luksa andric bu alanda takım liderimiz konumunda. prokom ise yukarıda da belirttiğimiz gibi 67.2 sayı ortalamasına sahip ve motiejunas 15.2 ile en skorer oyuncuları konumunda.

    *unics ve barcelona maçlarında yaptığımız savunmamızın karşılığı olan galibiyetleri alamamamızda düşük üçlük yüzdemiz en büyük etkendi. unics maçında 4/18 (%22) ve barcelona maçında 4/15 (%26) üçlük isabetimiz vardı. takımımızda üçlük yüzdesi %33 iken asseco'da bu rakam %37. yenilmez armada'ya bu alanda liderlik eden oyuncumuz ise 7/17 şut ve %41 yüzdeye sahip ender arslan. prokom'da ise lafayette adeta çılgın atıyor. 13/21 ve %61.9 şut yüzdesi.

    *ribaund yüzdeleri de eşit durumda. her iki takım da 30.8 ribaund ortalamasına sahip. bu alanda bizim en etkili oyuncumuz 5.2 ribaund ile furkan aldermir iken prokom'da motiejunas 6.6 ribaund ortalamasına sahip.

    gerek barcelona maçındaki atmosfer ve takımın ortaya koyduğu ruh, gerekse asseco prokom'un henüz galibiyetle tanışamamış olması, bu maç ile ilgili kolay bir galibiyet alınacağı yönünde fikir oluşturmuş durumda. bizim için son derece kritik ve önemli bir viraj olmakla birlikte dilerim ki beklenildiği gibi kolay bir galibiyet olur. aslında zor ya da kolay olması değil, maç sonunda galibiyet olması önemli.

    rakamlar ve istatistikler her şey değilmiş, fakat prokom'da en tehlikeli oyuncuların motiejunas ve lafayette olduğunu görebiliyoruz. bu iki oyuncuya karşı daha sert savunmalar yaparsak ve maçın başında yıldırırsak galibiyet için 2. adımı atmış olacağız. ilk adım ise salonu dolduracak muhteşem taraftarımız.

    benden bu kadar, söz şimdi yenilmez armada'da.
App Store'dan indirin Google Play'den alın