• 131
    bugün ahmet şık ve nedim şener'in duruşmasının yapıldığı çağlayan adliyesi'nde karşılaştığım ve biraz gıcık etme şansı bulduğum insan.

    olay şöyle gelişti; gazetecilerin eylem yaptığı kapının önünde bekliyorduk.* attığı twitlerden, ahmet şık üzerinden aziz yıldırım'ı kurtarmaya/aklamaya çalıştığı anlaşılan lube ayar da eyleme gelmiş. ben bize doğru gelen lube'yi görünce istemsiz bir şekilde "aaa lube ayar" dedim. yanımdaki kadın arkadaş o kim deyince, "fenerbahçeli" dedim. arkadaş da "fenerbahçeli mi, hahaha!" diye sesli güldü. arkadaşın gülme sebebi lube'nin fenerbahçeli oluşu değil, benim bir insanı "fenerbahçeli" olarak kategorize etmemdi.* arkadaşın sözünü duyan lube ayar bize ters ters baktı, ancak ben de işi biraz abartarak "fenerbahçeli, başka işi yok" gibisinden bir şeyler söyledim. yanımızdan geçerken "puhahuhahaha!" diye gülmeye devam ediyorduk. yalnız tersi pis olabilir, kadın arkadaşa dövecekmiş gibi bakıyordu.

    gazetecilik titrine sahip olmak için "bağımsız olmak" gerekir. her şeyden; hele ki aziz yıldırım gibi devlet-mafya ilişkileri sayesinde futbola iktidar olan ve bugün tasfiye edildiğinde demokrasiden bahsedenlerden "bağımsız olmak."
App Store'dan indirin Google Play'den alın