2011-12 EuroLeague 6.Hafta Maçı
20:00 Abdi İpekçi Spor Salonu
78 - 76
  • 10
    tofaş karşısında beklediğimizden çok daha kolay galibiyet aldık bunda ruzic'in olmamasının da payı vardı ancak hucumda akıcılığımızı tekrar kazanmış görünüyoruz özellikle birkaç maçtır.

    anadolu efes maçında öldürücü son çeyrek savunması, barcelona karşısında yine çok iyi bir son çeyrek savunması ve eski ihtişamında pick&roll oyunları, tofaş karşısında ise topu paylaşma ve şut ritminde gözle görülür bir düzelme vardı. sezona müthiş başladıktan sonra gelen düşüşü yavaş yavaş kırıyoruz ve oyun anlamında her geçen gün biraz daha da iyiye gidiyoruz.
    takımın rebound konusunda çok çalıştığı belli son maçlarda görüldü ki rebondlarda rakiplerimizle dengeyi sağladık. takım yerleşimini artık çok daha iyi yapıyoruz.

    ama hala eksiklerimizin olduğu aşikar. özellikle efes ve barça maçlarında geri dönüşlerimiz savunma anlamında göz kamaştırıcıydı ama bu geri dönüşlerin süresini kısaltamadık(u: rakibinizi bir periyotta tek hanelerde tutuyorsanız geri dönüşü daha da hızlandırabilirsiniz) son adımı atmakta biraz geç/eksik kaldık.

    4 numaradan bir türlü istenen seviyeye geçemiyoruz. elimizde çok iyi bir orta mesafe atıcısı olmasına rağmen onu oyunun içine dahil edemiyoruz. darius songaila'ın ciddi anlamda verim verdiği bir ortamda bizim etkinliğimiz çarpan etkisi gibi kat be kat artacaktır. ki 4 numaralı pozisyon bizim kendimizi avantajlı gördüğümüz ve sayı potansiyeli arz eden en önemli pozisyonumuz. bu bölgede sayı ortalamamız 18 civarı. shumpert-darius-cevher üçlüsü düşünüldüğünde pek yeterli bir sayıymış gibi gelmiyor.

    bizim açımızdan en önemli artı donelerden biri jamon gordon ve josh shipp'in çok formda olması ve 5 numarada kim oynarsa oynasın çok iyi verim almamız.

    işin prokom kısmı ise ilk maça oranla daha farklı. sezona başladıkları 5 amerikalıdan 3ü gitti. son olarak alonzo gee coacha kısa mesaj atarak takımdan ayrılmıştı.

    takımın en önemli isimleri guard jerel blassingame, adam lapeta, oliver lafayette ve donatas motiejunas. blassingame ilk maç bize karşı ciddi sıkıntılar yaratmıştı. hızlı bir guard ve ilk adımda bizim guardlara karşı büyük avantaj sağlıyor. takımın skor yükü ise lafayette ve motiejunas'ın üzerinde. donatas motiejunas polonya'da bize karşı eşleşme problemi yaratmış ve yine yaratması muhtemel bu yüzden yardım savunması büyük ehemmiyet kazanıyor.

    prokom izleyenlerin söylemiyle devin brown ve alonzo gee ayrıldıktan sonra daha derli toplu bir takım olmuş. siena karşısında ki skor ve oyunda bunu bir göstergesi. özellikle top kullanacak oyuncu sayısında ki azalış oliver lafayette ve donatas'ı ön plana çıkarmış ve genel anlamda bu prokom'a yarar sağlamış görünüyor.

    maçın başlangıcı çok önemli. özellikle blassingame ve lafayette'yi oyunun başında sertliğimizle yıldırmalıyız. bu yüzden gordon-blassingame, shipp-lafayette eşleşmelerini maçın başında kurmamız bizim avantajımıza olur. donatas motiejunas'ın ise hem dış şutunun hemde potaya gidebilen bir oyuncu olması itibariyle biraz sıkıntı yaşatacağını düşünüyorum.

    maçın başında mutlaka onların heveslerini kırmalıyız. anadolu efes'in spirou karşısında düştüğü duruma düşmemeliyiz. ilk periyotta onları devre dışı bırakmamız şart.

    bu maç direkt olarak top16 bileti maçımız. çoğumuz bu grupta 5-6 galibiyetin peşinde koşuyoruz ama önce gerçek hedefimiz olan 4 galibiyeti alıp büyük ölçüde top16'yı garantileyip gerisini öyle düşünmeliyiz. bu 4 galibiyet içinde kalan hedef maçlarımız prokom ve olympija maçları. bu maçlarda fire vermemek lazım. eğer ondan daha fazlası gelirse ismail şenol'un deyimiyle pastanın üzerine vişne olur.

    #sontopakadar
App Store'dan indirin Google Play'den alın