• 44
    tezahüratta ve pankartta her zaman mantık aranmaz. 7/8'lik ölçü, tam kafiye falan yok öyle birşey. aynı şekilde içerik de öyledir. (bkz: ali sami yen'e veda bestesi)nde de çok demiştim, küfür her zaman küfür değildir diye. çok tartıştık o zamanlar. aynı tartışmayı burada da yapmanın gereği yok.

    bu pankart, 200 pankartın biridir. ve pankartların amacı mesajdır. ne düşündüğümüzü, ne yapmak istediğimizi, ne yapacağımızı anlatır. dediğim gibi her zaman mantık olmaz pankartta.

    87-88 sezonunda sami yen'de bir maçta "yetmez bize bu kupa hedef avrupa" diye bir pankart açılmış(tı). bak 88 diyorum; milli takım bazında 8 yediğimiz, 1. turun ötesini göremediğimiz senelerden. daha tınaz tırpan yok, sovyet sosyalist cumhuriyetler birliği'ni bile 1-0 yenmemişiz. böyle bir ortamda "hedef avrupa" diye bir pankart açılıyor kapalı'da. bir allahın kulu da "baba bizi avrupa'da 3 öğün sikiyorlar, neyin pankartı bu" demiyor. dolayısıyı ile her şeye realist ögzle bakıp, herşeyi sorgulamanın bir alemi yok. bir bakmışsınız 4 seneye barca'nın kocası olup "işte böyle / her sene böyle / barca'ya da böyle / koyarlar amann" diye bağırıyoruz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın