resim
Josef Emanuel Hubertus Piontek
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:84
Uyruk:Almanya
  • 9
    drvenom #37825'de dile getirmiş. bugün de aynı şeyleri duyduğumuz için tekrarlamak gerektiğini düşünüyorum. kendisi milli takımın başındayken türlü eleştirilerin yöneltildiği bir teknik adamdı, fakat bugün -bireysel muhabbetlerden söz etmiyorum, spor basını kast ettiğim- türk futbolunun geldiği noktada önemli payı olduğu belirtilen teknik adamdır. mevzu uzun ve sepp piontek başlığı altında değil genel olarak türk futbolu başlığında değerlendirmek gerekir ama yıllar sonra bir turnuvada başarılı olursak birileri bizi aptal yerine koyup guus hiddink bu başarıda büyük pay sahibidir diye belirtebilir.

    kendisinin milli takım performansını guus hiddink ile kıyaslama, milli takımda başarısızlığına dem vurma veyahut guus hiddink'in haksızlığa uğradığını iddia amacı taşımıyor bu entry, dediğim gibi daha uzun uzun incelenmesi gereken konular bunlar. sadece sepp piontek özelinde sıkça karşımıza çıkan ikiyüzlülüğümüzden bahsetmek amacıyla yazdım.

    ekleme: tabii ki sepp piontek'in futbolumuza kattıklarından övgüyle bahsedenler o dönemde yardımcısı olan fatih terim'in gelişmesindeki etkisi, genç bir nesli cesurca oynatabilmesi gibi nedenleri ön plana çıkarıyorlar ama takımın başındayken getirilen ağır eleştirilerde bu olumlu yanların daha az dile getirildiğini vurgulamak gerekli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın