• 5
    bocce oyun kuralları:

    uluslar arası alanda kabul gören bocce için gerekli oyun alanları, açık alanlarda olduğu kadar mevcut kapalı spor salonları zemininde de değişiklik gerektirmeden kolayca kurulabilmektedir.

    ideal oyun sahası ölçüleri; boy 26.50 m, genişlik 4.50 m, çevre yüksekliği 25-30 cm arasıdır. taban yarı sentetik çeşitli malzemeler ve karışımlardan yapılmış, son derece düzgün ve pürüzsüz bir zemin şeklinde olmalıdır.

    punto, raffa ve volo sistemleriyle ile sınırlandırılmışbu oyun sahasında sentetik bocce toplarıyla oynanan oyun, topların birbirine yaklaşması (punto) ve vurulacak büyük ve küçük topların önceden saptanarak raffa ve volo atışı ile uzaklaştırılması çabalarına dayanır. böylece oyuncular bir veya birden fazla puan alana kadar oyun boyunca kendi topları ile oynamaya devam ederek en yüksek puanı almaya çalışırlar.

    müsabakalar tekli, ikili ve üçlü takımlar arasında yapılır. tekler dörder topla, çiftler ve üçlü takımlar ikişer topla oynarlar. puanlama, karşı takımın toplarından büyük topun, küçük topa yakın olan top sayısının toplanmasıyla elde edilir. müsabaka sonunda 15 puan alan takım galip gelir.

    bocce bir yarışma sporu olmasının yanında bir okul sporu ve tatil yörelerinin vazgeçilmez branşlarından biridir. spora 11-14 yaşarasında başlayanlar gençler, 17 yaşından büyükler ise büyükler kategorisinde yer alırlar.

    oyun topları yuvarlak ve sentetiktir. büyük top 107-113 mm çapında ve 920-1000 g ağırlığındadır (büyükler). küçük top 4 cm çapında ve 50 gram ağırlığındadır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın