• 287
    kısır döngü içine hapsolmuş takımdır. bir turnuvaya katılamaz, "biz kaos futbolu oynuyoruz, çok duygusalız; artık mantık ve sistem futbolu lazım" der bütün ülke bir ağızdan, baştaki hoca kimse gönderilir. bir sonraki turnuva da kaçar elden, bu sefer de "bu sistem işleri bize göre değil, milli heyecanımız öldü, duygusuz oynayamıyoruz biz" deriz ve mevcut kocayı şutlayıp yeni kurbanı getiririz başa.

    daha vahimi, her turnuva kaçırışımızda "yeniden yapılanma" geyikleri başlar. kaç keredir yeniden yapılanıyor bu takım, kendimizi kandırmaktan başka bir iş yaptığımız yok. yapılanma denen şeyin ne olduğunu bile bildiğimiz yok, o kavram bizde sadece "yeniden yapılanma" olarak mevcut. içi boş bir kavram olmaktan da öteye gidemedi yıllardır.

    kulüp takımı değil bu, kötü oynayan kadroyu olduğu gibi kadro dışı bırakıp satacaksın, yerlerine yenisini alacaksın. tek olay doğru futbolcuları birlikte oynatmak ve devamlılıklarını sağlamak. başlarında da taktik dehası, maç kazandıracak bir hoca olmasına gerek yok. sadece eğitici bir hoca olmalı. kadrosunun devamlılığını sağlayacak, yaş ortalamasını mümkün olduğunca düşük tutacak bir hoca. ondan sonra turnuvalarda devamlılık sağlanır, bu da gerisini getirir zaten.

    son bir not: 2014 dünya kupası elemeleri boyunca nuri şahin'in etrafına kurulmasını gereken takım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın