• 23
    türk takımlarının ve türk milli futbol takımının baz alması gereken formasyon şeklidir. eğer türkiye liglerinde başarı istiyorsanız sahaya bu şekilde dizilmek şarttır.

    tabiki diziliş pek birşey ifade etmez önemli olan mantalitedir ama mantaliteyi sahaya iyi yansıtabilmek için bu şekilde dizilmek gerekiyor.

    2 stoper ve 2 bekten oluşan defans hattı, bunların önünde bir tanesi kesici rolünde oynayan defansif orta saha, hemen yanında ise pasör vaziyette olan top tekniği olan bir orta saha futbolcusu. orta ikilinin önünde 3'lü bir yapı. bunların hepsinin golcü özelliği olması şarttır. ve önlerinde forvet.

    gerektiğinde 4-4-2'ye dönebilir, gerektiğinde 4-3-3'e dönebilir.

    2010-2011 sezonunda şikeli bile olsa şampiyon olan fenerbahçe ve ikinci olan trabzonspor bu dizilişle sahaya çıkmışlardır. ortada bir kesici ve bir pasör (emre-cristian)(selçuk-colman veya ceyhun), önlerinde 2 kanat forvet ve forvet arkası oyuncu. ileride tek forvet.
    2009-2010 sezonunun şampiyonu olan bursaspor da bu dizilişle şampiyon olmuştur.
    geçtiğimiz sezonun başarılı takımı gaziantepspor bu dizilişle başarılı olmuştur.
    örnekleri arttırabiliriz.

    özetlersek bir kesici+bir pasörden oluşan orta saha ve önde golcü özelliği olan 4 hücum oyuncusu. orta ikilideki pasör futbolcu zaman zaman ceza sahasına süpriz koşular yaptğı vakit mükemmele yakın bir takıma sahip olursunuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın