• 262
    kesinlikle yerli bir teknik direktörün çalıştırması gereken takım. hayır konunun hiddink'le falan alakası yok. hiddink dünyanın sayılı teknik direktörlerindendir ama yeri milli takımın başı değildir. federasyonun başına getir veya spor bakanı yap olur. türk futbolunda bir şeyleri değiştirir ama milli takımın başında değil.

    10-15 üst düzey futbolcumuzun yurt dışında banko oynamadıklarına göre, milli takımın klüp takımlarının aynası olduğu gerçeği yadsınamaz. önce ligde oynanan futbolu belli bir düzeye getireceksin gerisi gelir zaten tıpkı 2002 de olduğu gibi.

    bir de bu ülkede herkesin dilinde "milli takım gazla oynuyor" klişesi var. aslında bizim federasyon başkanımız, hatta spor bakanımız gazla yönetiyor türk futbolunu. var mı 5-10 yıllık futbol (veya spor) planları? benim bildiğim yok.

    tamam yugoslavya gelenekleri var şudur budur ama sadece 4,5 milyonluk hırvatistan'ın milli takımı hemen hemen tüm uluslararası turnuvalarda boy göstermiş. futbolu yeni öğrenmediler ama 4,5 milyonluk nüfusla her sene yenileyebiliyorlar kendilerini. bizde ise sadece 2010 yılında hırvatistan'ın 1/4 ü oranında doğum gerçekleşmiş siz düşünün artık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın